News

Η Deloitte στηρίζει το δημόσιο τομέα της Κύπρου στο άνοιγμα των δεδομένων του

Βίντεο

Ανοικτά δεδομένα

Το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Deloitte έχει επιλεγεί ως ο εξωτερικός εμπειρογνώμονας για τη στήριξη και καθοδήγηση 150 περίπου δημοσίων τμημάτων και υπηρεσιών στην προσπάθεια εντόπισης και δημοσιοποίησης δεδομένων σε ανοιχτούς μορφότυπους.

Τα δεδομένα αυτά δημοσιεύονται σταδιακά στην εθνική διαδικτυακή πύλη ανοικτών δεδομένων της Κύπρου η οποία βρίσκεται ήδη σε λειτουργία.

Η ελεύθερη διάθεση των δεδομένων του δημόσιου τομέα βοηθά στη διαφάνεια, τη λογοδοσία και τη συμμετοχή των πολιτών. Από οικονομικής άποψης, οι υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα του δημοσίου για τη δημιουργία ή την ανάπτυξη νέων και υφιστάμενων υπηρεσιών και προϊόντων. Αυτό προμηνύει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητά για την οικονομία και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το έργο της Deloitte ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2016 με τη διεξαγωγή ενός μαραθωνίου ανάπτυξης εφαρμογών με τη προϋπόθεση την επαναχρησιμοποίηση των δεδομένων που θα βρίσκονται στην εθνική πύλη.
 

Did you find this useful?