Online Training
18 - 19 Mar.

Visueel, interactief en mobiel rapporteren

Online kennismaking met Power BI voor financiële profielen

Thursday, 10:00 a.m.  CEST
Event language: Dutch

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Power BI is de volgende stap voor de ervaren Excel gebruiker bij het opmaken van doelgerichte rapporten! Slim gebruik van visualisaties brengt uw rapportering naar een hoger niveau en draagt bij tot de interpretatie en analyse van de prestaties van uw teams. Op die manier maakt u meer impact dan ooit te voren!

Online training | 18 en 19 maart 2021 | 10u-12u

Hands-on opleiding

Deze online training geeft u een kennismaking met Power BI. Deze gebruiksvriendelijke BI-tool laat toe snel uw belangrijkste data te visualiseren en aan de hand van analyses en inzichten uw impact te vergroten.

De theoretische insteek wordt afgewisseld met concrete voorbeelden (datamodellering en visualisaties) waardoor het onmiddellijk tastbaar wordt welke impact Power BI voor uw organisatie kan betekenen.

De online training wordt gespreid over twee sessies van telkens twee uur.

Na de sessies kan u zelf aan de slag met de oefeningen. De lesgevers zijn na de sessies beschikbaar voor vragen wanneer u hier zelf mee aan de slag gaat.

Donderdag 18 maart 2021 van 10u00-12u00
Vrijdag 19 maart 2021 van 10u00-12u00
250 EUR (excl. btw) per deelnemer voor beide sessies. De factuur wordt u na uw deelname toegestuurd.
Controllers en business/finance analisten die meer uit hun data willen halen.
Na deelname wordt u de presentatie en het leermateriaal bezorgd. Dit omvat oefeningen met hun oplossing die tijdens de sessies aan bod zullen komen. 

Het verhaal achter uw data, door u geschreven

Organisaties beschikken over steeds meer data en worden zich ook steeds meer bewust dat het inzetten van deze data hen voordeel oplevert.

Om deze data om te zetten in rapporten en inzichten, wordt steeds vaker naar de financiële afdeling gekeken. Het stopt hier niet bij wederkerende vragen zoals 'In welke regio's groeien we meest' of 'Welke producten genereren de grootste marge'.

Vragen zoals 'In welke regio's ligt voor ons nog marktpotentieel' en 'Heeft onze promotie bijgedragen tot een betere verkoop' tonen aan dat ook operationele en strategische analyses verwacht worden.

Om hierop in te spelen hebben bedrijven vandaag nood aan tools die het "verhaal" achter de cijfers kunnen vertellen. Tools die dit verhaal kunnen delen met de mensen binnen en buiten de onderneming, op basis van hun noden. Deze tools dienen bovendien gebruiksvriendelijk te zijn zonder de nood aan doorgedreven IT-expertise (self-service).

MS Power BI is een dergelijke tool, enkel het verhaal zal u nog zelf moeten schrijven.

Wat zal u leren?

Het doel van deze opleiding is u aan te tonen hoe u met behulp van Power BI een duidelijk en attractief dashboard kan bouwen.

We brengen u technieken bij rond het visualiseren van data en het analysepad. Power BI vervangt Excel niet, maar biedt nieuwe functionaliteiten die rapporteren en analyseren aangenamer, eenvoudiger en meer flexibel maken. U leert hoe Power BI u versterkt in het ontginnen van uw belangrijkste data en in het zetten van de eerste stappen naar een inzicht-gedreven organisatie.

Wij werken toe naar volgende leerdoelen in deze opleiding:

 • Het samenbrengen van data uit verschillende bronnen om tot betere inzichten te komen (boekhoudsysteem, tijdsregistratiesysteem, CRM, …).
 • Zélf efficiënt uw data verwerken.
 • Het samenstellen van sterk visuele rapporten en dashboards die uw boodschap uitdragen, het verhaal van de onderneming tonen en antwoorden op vragen vanuit de organisatie.
 • Deze informatie snel en op een visuele manier delen binnen uw team en organisatie.

Power BI is het recentste lid in de Microsoft BI familie en heeft zich op zeer korte termijn tot één van de leiders in de BI-markt gekroond*. Door het SaaS (Software as a Service) model en de zeer competitieve prijszetting is Power BI toegankelijk voor bijna elke organisatie!

* Onderzoeks- en adviesbureau Gartner positioneert Microsoft Power BI als leider in het Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms

Programma

Sessie 1: donderdag 18 maart 2021

 • Kennismaking.
 • Power BI vs. Excel, PowerPivot en andere self-service BI tools.
 • Best practices voor een goed, attractief dashboard of rapport.
 • Aan de slag met Power BI (voorbeelden).

Sessie 2: vrijdag 19 maart 2021

 • 'Advanced' Power BI: geavanceerde measures en KPI's.
 • Power BI Service: rapporten deployen en efficiënt en snel delen met stakeholders.
 • Besluit.
18 - 19 Mar. 2021 10:00 a.m. CEST
Share Share event on social