Workshops/ Masterclasses
29 Mar.

Visueel, interactief en mobiel rapporteren

Workshop Power BI voor financiële profielen

Gent
Event language: Dutch

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Power BI is de volgende stap voor de ervaren Excel gebruiker bij het opmaken van doelgerichte rapporten! Slim gebruik van visualisaties brengt uw rapportering naar een hoger niveau en draagt bij tot de interpretatie en analyse van de prestaties van uw teams. Op die manier maakt u meer impact dan ooit te voren!

Workshop | Dinsdag 29 maart 2022 | 13u-18u | Deloitte Gent

Registreer nu!

Hands-on workshop

Deze training geeft u een hands-on kennismaking met Power BI. Deze gebruiksvriendelijke BI-tool laat toe snel uw belangrijkste data te visualiseren en aan de hand van analyses en inzichten uw impact te vergroten.

De theoretische insteek wordt afgewisseld met praktijkgerichte workshops zodat de opgedane kennis direct toepasbaar is in de praktijk.

 • Kennismaking.
 • Power BI vs. Excel, PowerPivot en andere self-service BI tools
 • Best practices voor een goed, attractief dashboard of rapport in een project gedreven organisatie.
 • Aan de slag met Power BI (oefeningen).
 • Power BI Online: rapporten deployen en efficiënt en snel delen met stakeholders.
 • 'Advanced' Power BI: geavanceerde measures en KPI's, Cloud-databronnen en meer.
 • Samenvattende oefening en besluit.
350 EUR (excl. btw) per deelnemer. De factuur wordt u na uw deelname toegestuurd.
Controllers en business/finance analisten die meer uit hun data willen halen.
Een eerste kennismaking met Power BI of PowerPivot is aangeraden, maar niet noodzakelijk.

Dit is een hands-on classroom workshop. Wij voorzien 1 begeleider per 5 à 7 deelnemers.

Voorafgaand aan deze training ontvangt u cursusmateriaal dat u kan downloaden op uw eigen laptop en waarmee we onmiddellijk aan de slag kunnen.

De trainers zijn rapportering- en BI-specialisten van Deloitte Private met een rijke ervaring in Power BI.

Het verhaal achter uw data, door u geschreven

Organisaties beschikken over steeds meer data en worden zich ook steeds meer bewust dat het inzetten van deze data hen voordeel oplevert.

Om deze data om te zetten in rapporten en inzichten, wordt steeds vaker naar de financiële afdeling gekeken. Het stopt hier niet bij wederkerende vragen zoals 'In welke regio's groeien we meest' of 'Welke producten genereren de grootste marge'.

Vragen zoals 'In welke regio's ligt voor ons nog marktpotentieel' en 'Heeft onze promotie bijgedragen tot een betere verkoop' tonen aan dat ook operationele en strategische analyses verwacht worden.

Om hierop in te spelen hebben bedrijven vandaag nood aan tools die het "verhaal" achter de cijfers kunnen vertellen. Tools die dit verhaal kunnen delen met de mensen binnen en buiten de onderneming, op basis van hun noden. Deze tools dienen bovendien gebruiksvriendelijk te zijn zonder de nood aan doorgedreven IT-expertise (self-service).

MS Power BI is een dergelijke tool, enkel het verhaal zal u nog zelf moeten schrijven.

Wat zal u leren?

Het doel van deze workshop is u aan te leren hoe u met behulp van Power BI een duidelijk en attractief dashboard kan bouwen.

We brengen u technieken bij rond het visualiseren van data en het analysepad. Power BI vervangt Excel niet, maar biedt nieuwe functionaliteiten die rapporteren en analyseren aangenamer, eenvoudiger en meer flexibel maken. U leert hoe Power BI u versterkt in het ontginnen van uw belangrijkste data en in het zetten van de eerste stappen naar een inzicht-gedreven organisatie.

Wij werken toe naar volgende leerdoelen in deze training:

 • Het samenbrengen van data uit verschillende bronnen om tot betere inzichten te komen (boekhoudsysteem, tijdsregistratiesysteem, CRM, …).
 • Zélf efficiënt uw data verwerken.
 • Het samenstellen van sterk visuele rapporten en dashboards die uw boodschap uitdragen, het verhaal van de onderneming tonen en antwoorden op vragen vanuit de organisatie.
 • Deze informatie snel en op een visuele manier delen binnen uw team en organisatie.

Power BI is het recentste lid in de Microsoft BI familie en heeft zich op zeer korte termijn tot één van de leiders in de BI-markt gekroond*. Door het SaaS (Software as a Service) model en de zeer competitieve prijszetting is Power BI toegankelijk voor bijna elke organisatie!

* Onderzoeks- en adviesbureau Gartner positioneert Microsoft Power BI als leider in het Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms

Power BI - Hands-on classroom workshop

29 maart 2022 | 13u-18u | Deloitte Gent

Tuesday, 29 Mar 2022
Share Share event on social
Registreer nu!