actualiteiten

Article

Fiduciaire Actualiteiten

Nieuwsbrief januari 2016

De nieuwsbrief Actualiteiten, een uitgave van Deloitte Fiduciaire, verschijnt maandelijks en bevat praktische artikels over boekhoudkundige, fiscale, juridische en beleidsonderwerpen die interessant zijn voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen.

Actualiteiten, januari 2016

Haal het beste uit de taxshift

De goedkeuring van de “taxshift”-wetgeving in de laatste dagen van 2015 was een passend sluitstuk op een jaar dat gekenmerkt werd door de vele ingrijpende wijzigingen, op vrijwel alle beleidsniveaus en -domeinen. In deze eerste editie van het nieuwe jaar maken we u dan ook graag wegwijs in de belangrijkste wijzigingen op sociaal en fiscaal vlak.

De taxshift - sociaal

Een van de doelstellingen van de taxshift is de versteviging van de competitiviteit van de Belgische ondernemingen. Hierna gaan wij dieper in op de maatregelen met betrekking tot de patronale sociale zekerheidsbijdragen.

De taxshift - fiscaal

Eind 2015 heeft de regering de sociale en fiscale maatregelen beslist ter uitvoering van het akkoord over de ‘taxshift’. We stellen u hieronder de fiscale maatregelen voor de ondernemingen voor.

Private Governance: Het nut van een partnershipverzekering

Het zal u maar overkomen. Eindelijk van de bank een persoonlijke financiering gekregen. Uw businessplan is af. U richt samen met een partner een vennootschap op. De inbreng van beide aandeelhouders bedraagt 250.000 euro. Zelf gaat de vennootschap nog een financiering aan en uw levensdroom kan in vervulling gaan. De business groeit en uw aandelen kennen een waardestijging. Plots slaat het noodlot toe. Uw vennoot overlijdt en laat vrouw en kinderen na.

Onze maandelijkse gratis nieuwsbrief ontvangen in je mailbox? Klik hier
Did you find this useful?