actualiteiten-april-2020

Article

Accountancy Actualiteiten

Nieuwsbrief april 2020

In deze editie: Financiële scenarioplanning bij de heropstart | Continuïteit in tijden van Corona | Laat u niet vangen door ‘corona-afspraken’ | COVID-19 als verantwoording voor de fiscale vrijstelling van waardeverminderingen op handelsvorderingen | COVID-19 overzicht steunmaatregelen | Thuiswerk - De nieuwe norm?

Actualiteiten, april 2020

Financiële scenarioplanning bij de heropstart
De COVID-19 situatie heeft heel wat bedrijven en sectoren de voorbije weken tot een quasi stilstand gebracht. Een accurate voorbereiding en financiële scenarioplanning van de doorstart van de activiteiten is één van de kritische succesfactoren van de financiële gezondheid van de kmo in het huidig economisch klimaat.

Continuïteit in tijden van Corona
Als ondernemer heeft u in deze coronatijden meer dan genoeg zorgen aan uw hoofd: de omzet staat onder druk maar de vaste kosten blijven lopen. Kan ik mijn leveranciers tijdig betalen? Geraken mijn medewerkers op het werk en is er voldoende zinvol werk voor hen voor wie dit niet lukt? Kan ik mijn voorraad op peil houden? … Kortom, hoe kan ik mijn business draaiende houden?

Laat u niet vangen door ‘corona-afspraken’
Zowat elk bedrijf wordt geconfronteerd met moeilijkheden tijdens de coronacrisis. Dit zorgt voor de nodige solidariteit ten opzichte van klanten, leveranciers en andere business partners.

COVID-19 als verantwoording voor de fiscale vrijstelling van waardeverminderingen op handelsvorderingen
COVID-19 kan worden beschouwd als een bijzondere omstandigheid die de vrijstelling rechtvaardigt van waardeverminderingen op handelsvorderingen.

COVID-19 overzicht steunmaatregelen
De impact van het coronavirus liet weinigen gespaard. Dit is in het bijzonder het geval voor u als ondernemer. Om u en uw onderneming door deze moeilijke periode te loodsen, kan u beroep doen op de vele steunmaatregelen die hiervoor voorzien zijn. Maar wat zijn en houden deze steunmaatregelen nu concreet in?

Thuiswerk - De nieuwe norm?
Thuiswerken kan wel eens de nieuwe norm worden, maar hoe pakt u dit als bedrijfsleider concreet aan? Hoe blijf je betrokkenheid creëren? Welke tools stelt u ter beschikking? Wanneer en hoeveel moet u communiceren? Enkele praktische tips op een rijtje.

Did you find this useful?