thuiswerk-de-nieuwe-norm

Article

Thuiswerk -  De nieuwe norm?

Nieuwsbrief Actualiteiten, april 2020

Thuiswerken kan wel eens de nieuwe norm worden, maar hoe pakt u dit als bedrijfsleider concreet aan? Hoe blijf je betrokkenheid creëren? Welke tools stelt u ter beschikking? Wanneer en hoeveel moet u communiceren? Enkele praktische tips op een rijtje.

Communicatie is key

Communicatie is meer dan ooit belangrijk. Communiceer daarom regelmatig en ondubbelzinnig; dit creëert vertrouwen en vermijdt dat uw medewerkers zelf gaan ‘invullen’. Wees transparant, erken emoties en besteed veel aandacht aan de non-verbale elementen van communiceren. Video werkt beter dan e-mail, ook ten opzichte van medewerkers.

Tools

Voorzie uw medewerkers van de nodige tools om gemakkelijk van thuis te werken; een vlotte toegang tot de servers van uw onderneming is daarbij uiteraard cruciaal. Zorg dat zij thuis beschikken over een goede internetverbinding, zodat de geplande taken zonder technische hindernissen kunnen uitgevoerd worden. Tot slot is het ook van groot belang om uw (administratieve) processen onder de loep te nemen en waar mogelijk (verder) papieren documenten uit uw organisatie te bannen.

Ergonomie

Geef uw medewerkers tips over ergonomisch werken en hoe ze hun werkplek thuis het best inrichten. Adviseer hen om meerdere (korte) pauzes te nemen, zodat ze niet de hele dag in dezelfde houding zitten, wat zou kunnen leiden tot fysieke klachten.

Arbeidsongeval thuis

Iedere werkgever is verplicht om een arbeidsongevallenverzekering af te sluiten voor ongevallen tijdens en omwille van de uitvoering van de arbeidsovereenkomst. Maar hoe bewijs je dat een werknemer die thuis over een laptopkabel struikelt en zijn voet verstuikt, effectief aan het werk was?

De wet voorziet in een vermoeden dat, in geval van thuiswerk, een ongeval zich tijdens de uitvoering van de arbeidsovereenkomst voordeed, indien het gebeurde op de dag, plaats en binnen de tijdspanne vermeld in de individuele arbeidsovereenkomst. In alle andere gevallen van thuiswerk moet de werknemer bij een ongeval het bewijs leveren dat het effectief om een arbeidsongeval gaat. Dit is een moeilijke bewijslast, omdat er vaak geen (geloofwaardige) getuigen zijn.

Een bijlage aan de arbeidsovereenkomst met daarin vermelding van de plaats van tewerkstelling en het uurrooster is dus cruciaal! Ga sowieso ook na wat uw polis voorziet omtrent thuiswerk.

 

Gepubliceerd op 23/04/2020
Lynn Lambrechts, llambrechts@deloitte.com

Did you find this useful?