actualiteiten-februari-2018

Article

Accountancy Actualiteiten

Nieuwsbrief februari 2018

In deze editie: Haal als familiale kmo ook meer uit uw financiële administratie | Moet u zich als bedrijfsleider dit jaar een loonsverhoging toekennen? | De erfovereenkomst: nieuw en belangrijk | De nieuwe effectentaks toegelicht | Top 20 van de alternatieve verloningstechnieken.

Actualiteiten, februari 2018

Haal als familiale kmo ook meer uit uw financiële administratie

Bij heel wat kmo’s besteedt de financiële afdeling veel manueel werk aan het verwerken van papieren documenten zoals aan- en verkoopfacturen, bankafschriften, de opmaak van rapporten, enz. Door digitalisatie stapsgewijs te omarmen, kunt u als bedrijfsleider meer waarde halen uit uw financiële administratie en ook naar een sterker controlegevoel toewerken. Maar hoe gaat u hiermee van start?

Moet u zich als bedrijfsleider dit jaar een loonsverhoging toekennen?

Om als vennootschap te kunnen genieten van het kmo-tarief in de vennootschapsbelasting, moet u zich als bedrijfsleider in 2018 zo mogelijk een hogere bezoldiging toekennen. Doet u dit niet, dan moet er ook een extra belasting betaald worden.

De erfovereenkomst: nieuw en belangrijk

Vanaf 1 september 2018 wordt het verbod om tijdens uw leven een overeenkomst af te sluiten over uw nog niet opengevallen nalatenschap versoepeld. Het afsluiten van een dergelijke overeenkomst sluit aan bij de bekommernis van vele ouders om in overleg met hun kinderen hun erfenis te regelen om zo mogelijke conflicten tussen de kinderen na het overlijden van de ouders te vermijden.

De nieuwe effectentaks toegelicht

Top 20 van de alternatieve verloningstechnieken.

Did you find this useful?