actualiteiten-februari-2020

Article

Accountancy Actualiteiten

Nieuwsbrief februari 2020

In deze editie: Spring mee op de trein van de digitale revolutie | Zekerheid van betaling via documentaire kredieten | Alternatieve verloningsvormen | Sociale flitscontroles 2020 | De maatschap blijft een ideaal instrument bij vermogensplanning

Actualiteiten, februari 2020

Spring mee op de trein van de digitale revolutie
Manuele en tijdrovende processen digitaliseren? Het kan! Met behulp van de juiste tools en begeleiding, bent u al één stap dichter bij een futureproof onderneming.

Zekerheid van betaling via documentaire kredieten
Elke ondernemer wenst in commerciële transacties zekerheid van betaling van geleverde goederen of diensten. Maar wat als dit op de proef gesteld wordt, bv. omdat u de klant onvoldoende kent of deze zich ver van uw thuisbasis bevindt? Het documentair krediet kan hierop een antwoord bieden, door één of meerdere banken tussen u en uw tegenpartij te plaatsen.

Alternatieve verloningsvormen
Elk jaar publiceren wij een ranking van de meest interessante verloningsvormen. Raadpleeg de ranking hier!

Sociale flitscontroles 2020
Er zijn opnieuw enkele aangekondigde sociale flitscontroles gepland in 2020. Bekijk hier welke sectoren.

De maatschap blijft een ideaal instrument bij vermogensplanning
Het nieuwe Wetboek voor vennootschappen en verenigingen heeft met de invoering van de kapitaalloze besloten vennootschap (bv) een concurrent in het leven geroepen voor de maatschap. De uitgifte van aandelen met meervoudig stemrecht en de toekenning van preferente dividenden in een bv bieden belangrijke mogelijkheden in het kader van vermogensplanning.

Did you find this useful?