trein-digitale-revolutie

Article

Spring mee op de trein van de digitale revolutie

Nieuwsbrief Actualiteiten, februari 2020

Manuele en tijdrovende processen digitaliseren? Het kan! Met behulp van de juiste tools en begeleiding, bent u al één stap dichter bij een futureproof onderneming.

Waarom nu nog wachten?

Niet alleen klanten maar ook werknemers - en lang niet alleen meer de millennials -  zijn het vandaag gewoon om snel bediend te worden. Heeft u iets nodig? Dan opent u de app en enkele seconden later is uw bestelling betaald en onderweg. Hoe sneller, hoe liever. Bovendien geldt deze uitspraak niet enkel voor de klant, maar eveneens voor de ondernemer. We staan er niet genoeg bij stil, maar onbewust verwachten we dat ook van de tools die we dagelijks gebruiken in onze werkomgeving.

Als ondernemer streeft u naar snelheid en efficiëntie. U wil het buikgevoel bevestigd zien in meer en snellere inzichten in de performantie van uw onderneming. Ook uw administratie droomt hiervan. Steeds meer medewerkers die richting een burn-out stevenen, is vandaag de dag helaas een vaak voorkomende realiteit.

Is het niet mogelijk om hen dezelfde User Experience te geven die ze ervaren tijdens het online shoppen?

Het antwoord is ja!

Digitalisering kan reeds bestaande processen optimaliseren. Daarom is het aangeraden uw huidige processen in kaart te brengen, in vraag te stellen en te verbeteren. Anno 2020 hebt u een breed scala aan technologische tools ter beschikking.

Onze Digital Finance collega’s helpen u de juiste keuze te maken. Zij beschikken over een rijke ervaring in diverse sectoren en functie specifieke tools. Samen zoomen we in op data, processen, systemen, … Zo kan er bijvoorbeeld snel gedetecteerd worden of u via een digitalisering van de aankoopflow een betere controle kan uitoefenen op de aankoopprijzen, sneller facturen kan controleren en goedkeuren. Dit kan namelijk deuren openen richting beter cash management en eventueel een hogere winst.

U haalt meer toegevoegde waarde uit uw administratie en slaagt erin om sneller en betere insights te verkrijgen. Bovendien creëert u een aangenamere werkomgeving waaruit iedereen meer voldoening haalt.

Geen doel op zich

Digitalisatie is geen doel op zich, maar een middel om vooruitgang te boeken. De vraag is al lang niet meer of u gaat digitaliseren maar veeleer hoe u dit gaat doen.

Tijdens het volledige proces staan drie belangrijke vragen centraal: Wat is de impact op uw huidige infrastructuur? Wat is de terugverdientijd? Heeft u de tijd om deze transformatie succesvol uit te rollen?  

 

Gepubliceerd op 28/02/2020
Frederik Falepin, ffalepin@deloitte.com

Did you find this useful?