actualiteiten-februari-2021

Article

Accountancy Actualiteiten

Nieuwsbrief februari 2021

In deze editie: Fiscaliteit, tijdens en na corona | Verplicht telewerk - Spelregels en impact op uw toekomstig telewerklandschap | Debiteurenbeheer - Het ideale recept tegen wanbetalers | Mag u vragen en registreren of een werknemer gevaccineerd is tegen COVID-19? | Kan ik mijn belgische zorgvolmacht gebruiken voor mijn franse vakantiewoning?

Actualiteiten, februari 2021

Fiscaliteit, tijdens en na corona
Ongeziene fiscale maatregelen werden ingevoerd om de coronacrisis het hoofd te bieden. Post-corona stellen zich twee vragen: herneemt de fiscale wetgever de pre-corona plannen en hoe zal de coronarekening de fiscaliteit verder sturen?

Verplicht telewerk - Spelregels en impact op uw toekomstig telewerklandschap
Telewerk is al minstens tot 1 april 2021 de norm. De nationale arbeidsraad heeft eind januari dan toch een cao uitgevaardigd die het nodige kader creëert voor deze specifieke vorm van telewerk. Wat legt deze regelgeving op en waarmee moet u na deze periode van verplicht telewerk nog rekening houden?

Debiteurenbeheer - Het ideale recept tegen wanbetalers
Meer ondernemingen worden vandaag geconfronteerd met wanbetalers als gevolg van de COVID-19 crisis. Het ideale recept voor het aanpakken van deze wanbetalers? Een gebalanceerd en gestructureerd debiteurenbeheer.

Mag u vragen en registreren of een werknemer gevaccineerd is tegen COVID-19?
Nu de vaccinaties voor licht aan het einde van de tunnel zorgen, kan het omwille van bedrijfsorganisatorische redenen verleidelijk zijn om uw werknemer naar diens vaccinatiestatus te vragen. Maar mag dit wel?

Kan ik mijn belgische zorgvolmacht gebruiken voor mijn franse vakantiewoning?
Populariteit van zorgvolmachten neemt jaar na jaar toe. Via dergelijke volmacht kan u op voorhand bepalen wie uw belangen zal behartigen wanneer u dat zelf niet meer kan doordat u zich in een situatie van wilsonbekwaamheid bevindt, en dit zonder tussenkomst van een rechter.

Did you find this useful?