actualiteiten-december-2017

Article

Accountancy Actualiteiten

Nieuwsbrief januari 2018

In deze editie: Nog steeds beleggen via uw vennootschap? | Welke maatregelen hebben de eindmeet gehaald? | Het nieuwe erfrecht in de praktijk (Deel 2) | Voordeel van alle aard van een bedrijfswagen en verworpen uitgave | Een nieuw jaar: geïndexeerde grensbedragen aanslagjaar 2019 (inkomsten 2018)

Actualiteiten, januari 2018

Nog steeds beleggen via uw vennootschap?
Het Zomerakkoord wijzigt vanaf 2018 de spelregels die van toepassing zijn als u belegt via uw (familiale) vennootschap. Is het fiscaal gezien nog altijd interessant om te beleggen in aandelen via uw vennootschap?

Welke maatregelen hebben de eindmeet gehaald?
Eind december 2017 verschenen zowel de Programmawet, de wet houdende fiscale bepalingen als de wet op de hervorming van de vennootschapsbelasting in het Belgisch Staatsblad.
Bepaalde afspraken uit het Zomerakkoord werden geconcretiseerd. We geven een overzicht van een aantal belangrijke maatregelen.

Het nieuwe erfrecht in de praktijk (Deel 2)
In ons vorig nummer hebben we aan de hand van een eerste reeks praktijkgevallen de toepassing van een aantal regels uit het nieuwe erfrecht geïllustreerd. Met een nieuwe reeks voorbeelden leiden we u door de overige bepalingen van het nieuwe erfrecht.

Voordeel van alle aard van een bedrijfswagen en verworpen uitgave

Een nieuw jaar: geïndexeerde grensbedragen aanslagjaar 2019 (inkomsten 2018)

Did you find this useful?