actualiteiten-januari-2019

Article

Accountancy Actualiteiten

Nieuwsbrief januari 2019

In deze editie: Vooruitblik 2019 | Een nieuw jaar, nieuwe fiscale regels? | Thuiswerkalarm, wat nu? | Optreden in rechte na afsluiting van vereffening | De nieuwe BV: een nuttig controlevehikel? | Verkopen aan je echtgenoot, het kan

Actualiteiten, januari 2019

Vooruitblik 2019
2019 brengt heel wat wijzigingen met zich mee die mogelijk een impact hebben op uw onderneming. Wij zetten een aantal ervan voor u op een rijtje.  

Een nieuw jaar, nieuwe fiscale regels?
Een nieuw kalenderjaar betekent voor veel bedrijven ook een nieuw aanslagjaar. Ook in aanslagjaar 2020 blijven de gevolgen van het Zomerakkoord nazinderen. Wij brengen een aantal aandachtspunten in herinnering.  

Thuiswerkalarm, wat nu?
Thuiswerken bij winterse omstandigheden kan een oplossing zijn die veel economisch én menselijk leed kan voorkomen. Minister van werk Kris Peeters voerde daarom het thuiswerkalarm in, een alarm dat wordt geactiveerd wanneer het KMI op basis van extreme weersomstandigheden een code oranje of rood afkondigt. Hierbij wordt een oproep gedaan aan werkgevers en werknemers om zoveel mogelijk gebruik te maken van thuiswerk.

Optreden in rechte na afsluiting van vereffening
Wist u dat de sluiting van de vereffening het verlies van rechtspersoonlijkheid voor de vennootschap met zich meebrengt?

De nieuwe BV: een nuttig controlevehikel?
Het verwachte nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV) gaat voor de BV (zijnde de huidige BVBA) uit van het principe van verregaande flexibiliteit. Zo voorziet het in de mogelijkheid om verschillende soorten van aandelen te creëren, waarbij aan elke soort onderscheiden rechten worden toegekend.  

Verkopen aan je echtgenoot, het kan
Op 1 september 2018 is het nieuwe huwelijksvermogensrecht in werking getreden, samen met het nieuwe erfrecht. Naast de wijzigingen waarover we in de vorige nummers al berichtten, werd ook het verkoopverbod tussen echtgenoten geschrapt.

Did you find this useful?