actualiteiten-juli-2018

Article

Accountancy Actualiteiten

Nieuwsbrief juli 2018

In deze editie: Robotics binnen de finance organisatie | Uw rekening courant verdient meer dan ooit aandacht | De bedrijfsfiets. Een interessante verloningstechniek | Binnenkort NV’s met één aandeelhouder en/of één bestuurder? | De btw- controles op vandaag | De maatschap wordt een boekhoudplichtige niet-anonieme onderneming

Actualiteiten, juli 2018

Robotics binnen de finance organisatie
Anno 2018 zien we een grote diversiteit aan robots. Vooral in de industrie, waar hele productielijnen worden geautomatiseerd. Ook consumenten nemen steeds meer robots in huis zoals grasmaaiers en stofzuigers. Maar wat doen robots in een finance organisatie? En hoe kan u, als CFO, gebruik maken van Robotic Process Automation (RPA)?

Uw rekening courant verdient meer dan ooit aandacht
Bancaire intresten staan historisch laag!

De bedrijfsfiets. Een interessante verloningstechniek
Werknemers gebruiken voor hun woon- werkverplaatsingen steeds frequenter de fiets. Werkgevers kunnen hier handig op inspelen door hen als onderdeel van het verloningspakket een bedrijfsfiets ter beschikking te stellen.

Binnenkort NV’s met één aandeelhouder en/of één bestuurder?
In navolging van de BVBA, die vandaag reeds door één persoon kan worden opgericht, waarbij de enig vennoot vaak ook enig zaakvoerder is, zal het binnenkort wellicht mogelijk worden om een NV op te richten met slechts één aandeelhouder en/of één bestuurder.

De btw- controles op vandaag
Het aantal btw-controles waarbij de btw-administratie een nieuwe en diepgravende aanpak introduceert (datamining, opvragen onderliggende stukken, gegevens kopiëren uit uw softwaresysteem) is fors toegenomen.

De maatschap wordt een boekhoudplichtige niet-anonieme onderneming
Door de Wet houdende hervorming van het ondernemingsrecht van 15 april 2018 zal elke maatschap bestempeld worden als ‘onderneming’.

Did you find this useful?