actualiteiten-mei-2018

Article

Accountancy Actualiteiten

Nieuwsbrief mei 2018

In deze editie: Het cafetariaplan in opmars | De management buy out: Een win-win oplossing? | Extra-legale pensioenopbouw nog interessant in 2018? | Wat met cateringkosten bij een klantenevenement? | Verbod op dubbele mandaten in het bestuursorgaan van uw vennootschap | De generatiesprong: Deel 2

Actualiteiten, mei 2018

Het cafetariaplan in opmars
Een flexibel verloningsbeleid wordt steeds populairder, ook binnen de kmo. En daar hebben ondernemingen goede redenen voor.

De management buy out: Een win-win oplossing?
De overnamemarkt blijft op volle toeren draaien. Hierbij neemt het belang van de Management Buy Out (MBO) duidelijk toe. Een MBO is een overnamestructuur waarbij een onderneming geheel of gedeeltelijk wordt verkocht aan het management via een holding. Het management verwerft met steun van de verkopende aandeelhouder of een private equity partner de aandelen van de onderneming. Deze manier van werken biedt belangrijke voordelen met betrekking tot de snelheid en discretie van de transactie alsook de continuïteit van de onderneming.

Extra-legale pensioenopbouw nog interessant in 2018?
De hervorming van de vennootschapsbelasting zal ook een impact hebben op de extra-legale pensioenopbouw.

Wat met cateringkosten bij een klantenevenement?
Uw onderneming organiseert een klantenevenement waar ook hapjes en drankjes worden aangeboden. De vraag stelt zich naar de fiscale verwerking van deze kosten op vlak van btw en inkomstenbelasting.

Verbod op dubbele mandaten in het bestuursorgaan van uw vennootschap
Het verwachte nieuwe wetboek van Vennootschappen en Verenigingen zal een verbod op dubbele mandaten invoeren.

De generatiesprong: Deel 2
De Vlaamse fiscus heeft de generatiesprong door verwerping fiscaal interessanter gemaakt. Op vandaag kan men een nalatenschap niet deels verwerpen. De generatiesprong door verwerping is dus een alles of niets verhaal. Vanaf 1 september 2018 voorziet het nieuwe erfrecht echter enkele nieuwe mogelijkheden om op flexibele wijze een generatiesprong te realiseren.

Did you find this useful?