actualiteiten-oktober-2019

Article

Accountancy Actualiteiten

Nieuwsbrief oktober 2019

In deze editie: Vier must haves voor elke ondernemer | Stel uw geplande investeringen niet uit! | De nieuwe belangenconflictregeling | Incoterms® 2020 gelanceerd | Bent u klaar voor het nieuwe vennootschapsrecht? | Gunsttarief schenk- of erfbelasting voor familiale vennootschappen

Actualiteiten, september 2019

Vier must haves voor elke ondernemer
Als ondernemer bent u voortdurend bezig met uw bedrijf. Negatieve gebeurtenissen in uw privéleven kunnen echter een zware impact hebben. Mogelijk bent u zich hiervan op vandaag niet bewust.

Stel uw geplande investeringen niet uit!
De hervorming van de vennootschapsbelasting heeft een aantal maatregelen ingevoerd die ertoe leiden dat vennootschappen er belang bij hebben hun geplande investeringen niet uit te stellen.

De nieuwe belangenconflictregeling 
Met de invoering van het nieuwe Wetboek Vennootschappen en Verenigingen wordt vanaf 1 januari 2020 de procedure voor belangenconflicten geüniformiseerd en hervormd. Voortaan geldt er slechts één regeling voor de NV, BV, CV, VZW en de stichting.

Incoterms® 2020 gelanceerd
Op 10 september publiceerde de International Chamber of Commerce de langverwachte nieuwe versie van de Incoterms®.

Bent u klaar voor het nieuwe vennootschapsrecht?
Vanaf 1 januari 2020 zal het nieuw Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV) ook een grote impact hebben op bestaande ondernemingen. Op dat moment treden immers de dwingende bepalingen van het wetboek in werking.

Gunsttarief schenk- of erfbelasting voor familiale vennootschappen
Het Vlaams Gewest kent een gunsttarief voor familiale vennootschappen. Indien aan een aantal voorwaarden voldaan is, geldt er een vrijstelling van schenkbelasting of een vlak tarief in de erfbelasting: 3 % in rechte lijn naar (klein-)kinderen of tussen partners en 7 % naar alle anderen.

 

Did you find this useful?