actualiteiten-oktober-2020

Article

Accountancy Actualiteiten

Nieuwsbrief oktober 2020

In deze editie: Tech scale-ups: eindelijk au sérieux? | Procedure Gerechtelijke Reorganisatie als ‘tool’ in herstructurering | Holding activeren? Nieuw personeel aanwerven? Doe dit (veiligheidshalve) nog in 2020! | Op zoek naar het aangepaste financieringsprofiel voor uw kmo | Schenking voor Nederlandse notaris - Weldra niet meer mogelijk?

Actualiteiten, oktober 2020

Tech scale-ups: eindelijk au sérieux?
Als scale-ups tot begin dit jaar met argusogen werden bekeken, is inmiddels alle twijfel weggenomen. Tijdens de lockdown leek streamen, gamen, sharen en zoomen (om maar enkele te noemen) meer dan ooit ons leven te beheersen.

Procedure Gerechtelijke Reorganisatie als ‘tool’ in herstructurering
Sinds de uitbraak van COVID-19 moeten veel ondernemingen zich reorganiseren en in sommige gevallen zelfs hun business herdefiniëren. Er zijn bedrijven die hier zeer goed in geslaagd zijn, anderen worden op vandaag nog steeds geconfronteerd met heel wat (financiële) problemen. De afstand tussen zij die het goed doen en zij die minder presteren groeit bijgevolg.

Holding activeren? Nieuw personeel aanwerven? Doe dit (veiligheidshalve) nog in 2020!
De doelgroepvermindering (DGV) eerste aanwerving loopt volgens de huidige wetgeving eind dit jaar af.  Hoewel er in het regeerakkoord voorzien is om deze te verlengen, is het nog wachten op een wetgevend initiatief.

Post COVID-19: Op zoek naar het aangepaste financieringsprofiel voor uw kmo
Begin dit jaar werden we geconfronteerd met een ongekend fenomeen COVID-19, dat een duidelijk gewijzigd economisch en financieel kader met zich meebracht. De totale financiële impact is tot op vandaag onvoorspelbaar.

Schenking voor Nederlandse notaris - Weldra niet meer mogelijk?
In het federaal parlement is een wetsvoorstel hangende dat schenkingsakten vanaf 1 december 2020 verplicht registreerbaar maakt, ongeacht of de akte voor een Belgische of buitenlandse notaris verleden wordt.

Did you find this useful?