allround-kmo-bedrijfsleider-moet-ook-peoplemanager-zijn

News

De allround kmo-bedrijfsleider moet ook peoplemanager zijn

KMO-updates

Gepubliceerd op 08/07/2020

Kmo’s drukken een cruciale stempel op onze economie, zowel de kleine, de familiegedreven als de sterk groeiende kmo’s.

De bedrijfsleider fungeert binnen deze kmo vaak als manusje van alles én encyclopedie voor alle vragen (productie, sales, financieel, R&D…). Dit meestal in combinatie met heel korte communicatielijnen. Soms ontvangt hij/zij wel eens de feedback van medewerkers: "u bent nooit bereikbaar", terwijl de bedrijfsleider net het gevoel heeft de ganse dag brandjes te blussen waardoor er pas ’s avonds laat tijd is om het bedrijf écht te runnen.

De sociale wetgeving is complexer dan ooit en hot topics in HR volgen elkaar in sneltempo op: verbindend communiceren, ontwikkeling van diverse leiderschapsstijlen, feedbackcyclus in plaats van eenmalig evaluatiegesprek, agile working, … Verschillende generaties op de arbeidsmarkt stellen andere eisen. Hetgeen werkte voor de boekhouder die bijna op pensioen gaat werkt niet voor de jonge schoolverlater die aan het begin van zijn carrière staat.

Grotere bedrijven investeren sterk in employer branding en lijken de war for talent met meer wapens te kunnen strijden dan kmo’s.

Vragen die we vaak krijgen zijn:

Waarom geraakt een vacature niet ingevuld? Waarom kennen we deze mate van verloop of absenteïsme? Hoe durven bepaalde medewerkers opslag vragen, ik vind niet dat ze het verdienen. Waarom toont niet iedereen dezelfde passie en inzet voor de firma? Doe ik het wel goed?

Ook horen we: ik zou eigenlijk een rechterhand moeten aannemen, maar er zal te veel tijd kruipen in opleiding (en ik heb die tijd niet). Mijn zoon of dochter wil helaas de zaak niet overnemen omdat ze zien hoe ik geleefd word.

Het kan ook anders

U kan ook binnen een kmo een performant HR-beleid ontwikkelen met perspectieven voor uw goede krachten, performante systemen én duidelijke rollen en verantwoordelijkheden. U kan ervoor zorgen dat uw medewerkers energie halen uit hun job en uw bedrijf sterker maken.

Alleen kan het zijn dat u wat externe hulp nodig hebt om prioriteiten te stellen. Met Talent Dynamics ontzorgen wij u, zodat u kan focussen op uw corebusiness (en hetgeen u zelf écht graag doet).

Meer informatie?
Anneleen Terryn 
aterryn@deloitte.be 

Did you find this useful?