ondersteuning-vlaio-voor-digitale-transformatietrajecten

News

Ondersteuning VLAIO voor digitale transformatietrajecten

Op weg naar een data gedreven organisatie

KMO-updates

Gepubliceerd op 03/09/2020

Hoewel vandaag al verschillende goede digitale technologieën beschikbaar zijn, blijven veel ondernemingen nog achterop hinken inzake digitalisering. Digitalisering biedt echter enorme opportuniteiten en kan de productiviteit van uw onderneming een ongeziene boost geven. Deloitte Private heeft dan ook een samenwerking opgezet met VOKA om de Vlaamse ondernemingen te ondersteunen in hun digitalisering (met de steun van VLAIO). Voor een algemeen beeld over uw maturiteit inzake digitalisering verwijzen we graag naar de Digitale Quick Scan.

Vaak horen we: “Er is een grote hoeveelheid data aanwezig in mijn organisatie, maar er wordt hier weinig mee gedaan”. Door deze data slim te gaan gebruiken, komen actiegerichte inzichten naar boven die u ondersteunen in het realiseren van uw strategische ambities.

Vanaf 1 september ‘20 lanceert VLAIO een eerste oproep digitale transformatieprojecten. Het doel hiervan is om kmo’s de kans te geven een digitale transformatie te realiseren en zich klaar te stomen voor de toekomst. Een mogelijke invulling hiervan is om uw rapporteringsorganisatie naar een hoger niveau te tillen, onder meer door middel van dynamische dashboards die u actiegerichte inzichten verschaffen (bijvoorbeeld gekoppeld aan uw sales, finance, logistieke, productie KPI’s). Ingediende projecten kunnen 50 % steun krijgen met een maximum van 50.000 EUR per project.

Projectaanvragen kunnen online ingediend worden vanaf 1 september 2020. De deadline voor het indienen van deze subsidieaanvraag voor deze eerste oproep is 31 oktober 2020 om 12 uur.

Gelet op de beperkte periode waarbinnen aanvragen ingediend kunnen worden, is het nodig om snel te schakelen in geval u hierin geïnteresseerd bent. Indien gewenst, zijn onze experts ter zake steeds beschikbaar om u te ondersteunen bij het uitwerken van de subsidieaanvraag alsook bij de operationele uitvoering van uw rapporteringsproject.  

Meer informatie over de voorwaarden en de aanvraagprocedure vindt u terug op de webpagina ‘Vlaanderen helpt kmo's de digitale sprong maken’.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen op maat van uw bedrijf? Aarzel niet om contact op te nemen met uw dossierbeheerder of uw Trusted Advisor.

Did you find this useful?