groeien

Perspectives

Talent ontwikkelen en belonen

Retentie op maat van de werknemer en het bedrijf

Om medewerkers gemotiveerd te houden en te laten groeien, moet u als werkgever stilstaan bij doorgroeimogelijkheden binnen uw onderneming. Dit kan op verschillende manieren, maar hoe pakt u dit op een professionele manier aan? Hoe stelt u een loopbaantraject op? Wat met feedbackmomenten en evaluatiegesprekken? Hoe kan u al dat talent slim verlonen?

Competentiemanagement

Een goede functieomschrijving geeft de rol weer die iemand bekleedt in de onderneming en omschrijft de hiervoor vereiste competenties. Het is cruciaal vanaf werving tot exit en dient ook als basis voor evaluatie en feedback van de medewerker en de opmaak van diens loopbaantraject.

U kan ons team inschakelen bij:

 • De opmaak organigram & transparante functieomschrijvingen.
 • Competentiescan op organisatie niveau.
 • Bepalen van kerncompetenties voor de toekomst.

Leren en ontwikkelen

Voor medewerkers is het van belang om zich blijvend te ontwikkelen in deze snel evoluerende tijden. Als werkgever draagt u ook een belangrijke verantwoordelijkheid hierin en kan uw opleidings- en ontwikkelingspolitiek bijdragen aan de groei van uw medewerkers én van uw organisatie. Bovendien zal u binnenkort moeten voldoen aan de verplichting van 5 opleidingsdagen per werknemer.

Onze consultants ondersteunen u binnen volgende domeinen:

 • De groeimogelijkheden binnen uw organisatie in kaart brengen, waardoor u kan inspelen op de individuele noden van uw organisatie.
 • Een loopbaangesprek voeren: hoe doe je dit op een coachende manier?
 • Tools selecteren om uw medewerkers meer inzichten bij te brengen en hen buiten hun comfortzone te laten treden.

Evaluatie en feedback

Een open gesprekscultuur wordt gestimuleerd door regelmatige (informele of formele) check-ins, feedbackmomenten en evaluatiegesprekken.

Voor wat kan u ons team inschakelen?

 • Opstellen van een methodiek en structuur van het functioneringsproces op maat van uw organisatie.
 • Coaching workshop voor eenmalige functioneringsgesprekken.
 • Coaching workshop voor regelmatige check-ins.
 • Workshop Business Chemistry: uw medewerkers worden bevraagd en krijgen een persoonlijk profiel dat hun voorkeursgedrag weerspiegelt. Als team gaan we hiermee aan de slag om de samenwerking en efficiëntie te optimaliseren.

Slim verlonen

Het correct verlonen en belonen van medewerkers levert een competitief voordeel in het aantrekken en behouden van talent.

Maak uw loonbeleid aantrekkelijk én kostenefficiënt door:

 • Uw verloningsbeleid op vandaag te laten screenen.
 • Suggesties tot optimalisaties te bespreken, aan dezelfde of een lagere werkgeverskost.
 • Het creëren van een loonhuis waarbij een consistente verloning wordt toegepast voor gelijkwaardig werk, en structurele loonopbouw in de tijd beperkt wordt.

Bonus- en retentiebeleid

Een geoptimaliseerd bonusbeleid gekoppeld aan slimme win-win doelstellingen die werken. Dit met het oog op extra belonen van werknemers of het aanreiken van methodieken om key-werknemers te binden aan de onderneming. 

Samen met u stellen we een incentiveplan op:

• Visie en ondersteuning bij het bepalen van de KPI's en grootorde. 

• Bepalen van een (bij voorkeur fiscaalvriendelijke) uitkerings- of bindingsmethode.

• Duidelijk contracten.

Workshop “Groeien als team”

Tijdens een workshop Business Chemistry krijgt het team meer inzicht in elkaars gedragsvoorkeuren. Inzicht in jezelf en inzicht in anderen is de basis voor een goede samenwerking. Er wordt gewerkt aan elkaar nog beter leren kennen, begrip en erkenning geven, waarna er afspraken gemaakt worden over de toekomstige samenwerking. Een dag vol inspiratie en positiviteit om je team en de teamwerking naar een hoger niveau te tillen.

Ontdek onze HR-adviesformules:

Als kmo heeft u soms geen voltijdse HR-functie en al zeker geen voltijdse jurist sociaal recht in dienst. Wij ontzorgen u bij HR-, sociaaljuridische en payrollvragen.

Ontdek meer hier!

Did you find this useful?