telewerk

Article

Telewerk take-off toolbox

Juridisch starterspakket voor een correct en geoptimaliseerd telewerkbeleid

Sinds de uitbraak van de coronapandemie in maart 2020 is telewerk aan een indrukwekkende opmars bezig. Door de beslissing van de overheid om telewerk te verplichten waar mogelijk, is deze manier van werken doorgedrongen in sectoren en bedrijven waar men dit voordien niet voor mogelijk hield.

Het ziet er naar uit dat zowel werkgevers als werknemers na de periode van verplicht telewerk blijvend zullen inzetten op een nieuwe vorm van telewerk, occasioneel en/ of structureel. Telewerk lijkt bovendien een belangrijke driver in de war for talent te worden: enerzijds kunnen werkgevers zich met een positief telewerkbeleid attractief opstellen, ook met oog voor een groener mobiliteitsbeleid, anderzijds kunnen werknemers hun work-life balance optimaliseren. Kortom, telewerk wordt een blijver op de Belgische arbeidsmarkt!

  • Bij het implementeren van telewerk zijn er evenwel tal van vragen die een antwoord behoeven: Wie kan telewerken? Welke zijn de criteria aan de hand waarvan wordt beslist of een werknemer de mogelijkheid heeft tot telewerken? Moét een werknemer die aan de criteria voldoet, ook telewerken?
  • Welke verplichtingen kan en wil u opleggen op vlak van beschikbaarheid?
  • Welke maatregelen voorziet u op vlak van welzijn en ergonomie? Wat zijn uw verplichtingen als werkgever op dit vlak?
  • ...

Heeft u al proactief nagedacht over het telewerkbeleid dat u binnen uw onderneming wenst te voeren, maar wenst u af te toetsen wat er juridisch mogelijk is? Wenst u uw telewerkbeleid te vertalen naar een duidelijke en juridisch correcte policy?

Dan helpt onze take-off toolbox u op volgende vlakken:

  • Tijdens een interactieve workshop van 2 uur met één van onze juridische experten overlopen wij op basis van een korte slidedeck samen met u alle bestanddelen die noodzakelijkerwijs voorkomen in een attractief telewerkbeleid. Door het delen van inzichten uit de praktijk en de toetsing specifiek in uw onderneming, staan we stil bij alle relevante punten van dergelijk beleid.
  • Na afloop vertalen we uw beleid in een hands-on telewerkpolicy op maat van uw onderneming, die op een duidelijke en transparante manier alle juridische verplichtingen en alle afspraken rond telewerk bevat. 

Vaste prijs: 1000 euro
(excl. btw)

Did you find this useful?