incoterms

Events

Incoterms® 2020

Gratis online webinar

Vermijd misverstanden en zorg ervoor dat u ook de taal van de Incoterms® 2020 spreekt.

16 december 2019 | Online infosessie | 11u00 tot 12u00

In september publiceerde de International Chamber of Commerce de langverwachte nieuwe versie van de Incoterms®.

Incoterms® zijn wereldwijd aanvaarde standaarden die de wederzijdse verplichtingen bepalen van koper en verkoper bij levering van goederen. Ze bepalen onder meer de verantwoordelijkheden inzake transport, verzekering, shipping documents en in- en uitvoerformaliteiten, de verdeling van de kosten en het ogenblik van risico-overgang.

Incoterms®vormen een gemeenschappelijk framework voor nationale, communautaire en internationale handelstransacties. Een goed begrip en correct gebruik vermijdt dure misverstanden en discussie. Incoterms® zijn meer dan ooit relevant ingevolge de Brexit. De toepasselijke Incoterm®zal namelijk bepalen wie het risico draagt van verhoogde transportkosten, bijkomende douaneformaliteiten en daarbij aansluitend, mogelijke vertragingen in de levering.

De aangepaste Incoterms® vormen vanaf 1 januari 2020 de nieuwe standaard in nationale en internationale handelstransacties.

Tijdens een webinar van een uur worden bedrijfsleiders en medewerkers van de afdelingen aankoop, sales, logistiek, boekhouding en facturatie ingeleid in de wereld van de Incoterms®.

Meer informatie?

Veerle Bekaert
056 59 44 05
vbekaert@deloitte.com

Sprekers

  • Tine Maes: Tine is Senior Consultant bij Deloitte Private | Accountancy & Advisory en is gespecialiseerd in btw. 
  • Elke Debeer: Elke is Tax & Legal Specialist bij Deloitte Private | Accountancy & Advisory, gespecialiseerd in business & commercial law.