e-commerce

Solutions

E-commerce take-off pakket

Geef het juridische startschot aan uw online business

De online economie blijft haar opmars verder zetten. Afgelopen jaar werd een recordbedrag genoteerd aan aankopen via het internet en bijkomend zorgt de coronapandemie voor een doorbraak in sectoren waar online verkopen nog niet waren doorgedrongen. Maar – net zoals voor fysieke verkopen – worden ook onlineverkopen sterk gereguleerd door diverse wetgeving en verplichtingen die nog al te vaak uit het oog worden verloren met zware sancties als gevolg.

Mis uw kans op deze groeiende markt niet en ga van start met ons e-commerce take-off pakket die aan de hand van drie verschillende formules de ontbrekende legal layer aan uw online platform toevoegt. Zo kan u dadelijk zonder juridische zorgen van start gaan met uw online business.

Ontdek onze formules

Heeft u vragen over prijsafspraken, distributieovereenkomsten, toekenning van commissies, afspraken over exclusiviteit, enz.?
Hiervoor kan u ook steeds bij ons terecht! Graag bezorgen wij u een vrijblijvende offerte op maat.

10 juridische tips voor de take-off van uw online business

99 % van de webwinkels voldoet niet aan de wettelijke vereisten, met zware sancties tot gevolg. Onderschat dan ook niet de waarde van een goed juridisch advies!

1. Iedere consument beschikt over een termijn van 14 kalenderdagen om zijn producten terug te sturen en zijn geld terug te krijgen. Indien u hiervan geen melding maakt in de bevestigingsmail, wordt deze termijn zelfs verlengd tot 3 maand.
2. Op-maat-gemaakte algemene voorwaarden zijn hét juridische opvangnet van uw e-business.
3. Websitebezoekers dienen er expliciet mee akkoord te gaan dat u tracking cookies gebruikt om bepaalde informatie aangaande hen te onthouden.
4. Speel op veilig. Dek uw aansprakelijkheid in via een legal disclaimer.
5. Bij het opvragen van persoonlijke gegevens van uw klanten, dient u strikt te voldoen aan de regels van de privacywetgeving. Bovendien draagt dit handig bij tot de betrouwbaarheid en reputatie van uw webshop.
6. Zorg ervoor dat uw webshop een wettelijk correcte prijsaanduiding hanteert.
7. In het geval u meer dan occasioneel verkoopt aan buitenlandse klanten, wordt een buitenlands btw-nummer misschien noodzakelijk.
8. Online reclame dient uitdrukkelijk de bewoording “reclame” te vermelden.
9. Uw webshop moet voorzien zijn van een methode die automatisch fouten opspoort.
10. Uw webshop dient een consument dezelfde informatie te verschaffen, als zou deze een gewone winkel binnenstappen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Wenst u meer informatie op maat van uw bedrijf? Gelieve dan contact op te nemen met:

Anaïs De Boulle
adeboulle@deloitte.com

Britt De Ceuster
bdeceuster@deloitte.com