handshake

Solutions

Overnamebegeleiding

Een complex proces, zowel voor koper als verkoper

Of het nu gaat om een verkoop of een overname, een M&A-deal is een lang en ingewikkeld proces. Er moeten specifieke stappen gevolgd worden in zowel de voorbereidende fase als de go-to-marketfase. Onze experten staan u bij!

Een verkoop of overname is een complex proces, zowel vanuit het oogpunt van de koper als van de verkoper. Bij Deloitte hebben wij de capaciteit om u bij dit complexe en strategische proces te begeleiden. Ons multidisciplinair team behandelt alle kritieke kwesties (fiscaal, juridisch, sociaal en financieel) die zich zullen voordoen. Ons nationaal en internationaal netwerk stelt ons bovendien in staat de meest geschikte tegenpartij te vinden voor uw context en wensen.

Bij de verkoop van uw bedrijf en de overname van een doelvennootschap kan de gestructureerde aanpak van Deloitte worden onderverdeeld in verschillende fasen.

Verkoopbegeleiding

Voor elke ondernemer is de verkoop van zijn bedrijf een cruciale en onvermijdelijke stap, die zich op verschillende momenten kan voordoen (economische context, leeftijd van de bedrijfsleider, professionele heroriëntatie, ...). Als bedrijfsleider wilt u ongetwijfeld de continuïteit van het bedrijf waarvoor u zo hard gewerkt hebt verzekeren.

De experten van Deloitte loodsen u door dit complexe proces. Met hun kennis van de markt en hun methodologie zijn ze gewapend met de nodige technische knowhow (financiële, juridische, fiscale, sociale aspecten, ...) om de transactie zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Aankoopbegeleiding

Overweegt u een bestaand bedrijf over te nemen? Een externe groeistrategie is een echte hefboom om uiteenlopende doelen te bereiken, zoals:

• Toegang krijgen tot nieuwe markten;
• Het aanbod van producten en/of diensten diversifiëren;
• Schaalvoordelen creëren;
• De strategische positionering van uw bedrijf versterken;
• Nieuw talent en nieuwe expertise of kennis verwerven.

In elk geval gaat het om een complex proces. Onze experts begeleiden u stap voor stap op weg naar een geslaagde transactie.

 

Deloitte garandeert een professionele, discrete en persoonlijke aanpak. Onze experten staan klaar om al uw vragen te beantwoorden, contacteer ze vandaag! 

Onze experten!

Jan Goemaere

Jan Goemaere

Partner, Deloitte Private | M&A & Finance

Jan Goemaere is the responsible partner for a national team of M&A & Finance of about 40 advisors within Deloitte Private | Accountancy & Advisory in Belgium. On top of that, he leads a Deloitte EMEA ... More

Philippe Artois

Philippe Artois

Partner, Accountancy & Advisory

Philippe Artois graduated as a commercial engineer at the University of Leuven (Belgium). Philippe started his career in the banking industry as a financial analyst. Later on, he took on a role as an ... More