bouw-erp-kompas

Article

BouwERP kompas

Uw bouwbedrijf onder controle?  

Heeft u het gevoel dat uw administratieve projectopvolging uw tijd opslorpt? Denkt u dat de samenwerking tussen uw binnendienst en buitendienst beter kan? Bent u niet overtuigd van uw huidige ERP software? Ontdek hoe het Deloitte BouwERP kompas u naar de juiste keuzes navigeert, richting een efficiëntere projectorganisatie.

U herkent zich in een van volgende situaties?

 • Ik werk op vandaag nog veel op papier en met Excel. Ik heb nog geen ERP software om mijn processen te ondersteunen, maar wil hier wel mee beginnen.
 • Ik zit momenteel in een ERP implementatiefase maar dit gaat moeizaam en de gewenste resultaten laten op zich wachten. Onafhankelijke begeleiding kan leiden tot voortgang.
 • Ik gebruik op vandaag reeds een ERP software maar ik ben er niet tevreden over. Ik wil graag onafhankelijk advies over mijn software pakket en wil dit vergelijken met andere pakketten op de markt.
 • Ik gebruik op vandaag reeds een ERP software, maar mis koppelingen naar buiten toe: samenwerken op de werf, digitale facturatie, track & trace, projectrapportering, … Ik zoek een onafhankelijke partij die mij kan helpen breder te kijken en specifieke processen verder te optimaliseren.

Maak de juiste ERP-keuze met ons BouwERP kompas!

De verschillende bouwprocessen vragen veel tijd en inspanning van uw medewerkers. Projecten voorcalculeren, offertes opmaken, materiaal bestellen, arbeids- en machine-uren opvolgen, vorderingsstaten factureren, leveringen nakijken en aankoopfacturen betalen. Er moeten ook documenten uitgewisseld worden met de architect, de bouwheer, overheidsinstanties, …

Daarbovenop dient de boekhouding nog gedaan te worden. Al deze zaken samen consumeren wekelijks ettelijke uren van uw tijd.

Om deze administratieve processen zo controleerbaar en efficiënt mogelijk te laten verlopen is het gebruik van een ERP-systeem haast essentieel. Met ons BouwERP kompas helpen wij u om de juiste ERP-keuze te maken.

De volgende 9 grootste bouw ERP leveranciers werden intensief bevraagd en geëvalueerd op hun oplossing om bouwprocessen te digitaliseren.

 • Ad Ultima UltimAX for Construction
 • Astena Bouw365 en BouwComfort
 • Bouwsoft
 • BUILD Software
 • Centric Construction Solution
 • GMI Gbuild en Flecreas
 • HIT-Office
 • KPD BouwOffice Suite
 • Scapta

Hierbij is het ecosysteem – dit is de mate waarin het bouwERP pakket samenwerkt met andere sterke applicaties die focussen op de optimalisatie van één specifiek proces – een belangrijke graadmeter om de maturiteit en het ‘future proof’ gehalte van de bevraagde pakketten te ondersteunen.

Hoe gaan we te werk?

Quick scan

De quick scan vormt de basis tot een succesvolle selectie en implementatie. Door middel van interviews en workshops met uw organisatie en haar specifieke key users dedecteren we de noden en risico's die verbonden zijn aan de huidige manier van werken. De resultaten van deze interviews en workshops zullen bijdragen tot de opmaak van een mini-lastenboek en een uitgewerkte business case.  

Shortlist

Op basis van de functionele en technische noden uw organisatie die werden geïdentificeerd in de quick scan, worden er twee ERP-partners geselecteerd. Deze selectieprocedure wordt sterk ondersteund vanuit onze BouwERP kompas-studie.

Demo's

Het mini-lastenboek en de gedetailleerde business case uit de quick scan worden gebruikt om de ERP-partners uit de shortlist aan te schrijven en ze te voorzien van voldoende informatie. De ERP-partners zullen op basis van de vooropgestelde business case een demonstratie geven van hun software oplossing voor uw organisatie.

Selectie

De vooropgestelde demo's krijgen een score op verschillende parameters om zo de match tussen de ERP-software en uw noden te bepalen. De resultaten van deze score zullen leiden tot de selectie van één partner die het beste bij uw bedrijf past.

Did you find this useful?