powerbi

Article

Visueel, interactief en mobiel rapporteren

Dagopleiding Power BI voor financiële medewerkers in een project of sales gedreven organisatie

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Power BI is de volgende stap voor de ervaren Excel gebruiker bij het opmaken van doelgerichte rapporten! Slim gebruik van visualisaties brengt uw project- of verkoopsrapportering naar een hoger niveau en draagt bij tot de interpretatie en analyse van de prestaties van uw teams. Op die manier maakt u meer impact dan ooit te voren!

Schrijf je hier in voor één van onze sessies in Antwerpen, Hasselt, Gent of Leuven!

Hands-on opleiding

Deze dagopleiding geeft u een hands-on kennismaking met Power BI. Met deze gebruiksvriendelijke BI tool kunt u op een eenvoudige manier zelf data visualiseren. De theoretische insteek wordt afgewisseld met praktijkgerichte workshops zodat de opgedane kennis direct toepasbaar is in de praktijk.

Het verhaal achter uw data, door u geschreven

Organisaties beschikken over steeds meer data en worden zich ook steeds meer bewust dat het inzetten van deze data hen voordeel oplevert.

In een salesorganisatie
(zie opleiding 08/11 en 14/11)
In een projectorganisatie
(zie opleiding 23/10 en 23/11)
Om deze data om te zetten in rapporten en inzichten, wordt steeds vaker naar de financiële afdeling gekeken. Het stopt hier niet bij wederkerende vragen zoals 'In welke regio's groeien we meest' of 'Welke producten genereren de grootste marge'.

Vragen zoals 'In welke regio's ligt voor ons nog marktpotentieel' en 'Heeft onze promotie bijgedragen tot een betere verkoop' tonen aan dat ook operationele en strategische analyses verwacht worden.
Voor projectorganisaties gaat dit over tijdsregistratie, track-and-trace gegevens, bestelbonnen, leverbonnen, voortgang en statussen, …

Om deze data om te zetten in rapporten en inzichten, wordt steeds vaker naar de financiële afdeling gekeken. Het stopt hier niet bij wederkerende vragen zoals 'Hoe winstgevend is project x' of 'Welke marge werd deze maand op onze projecten gerealiseerd'. Vragen zoals 'Op welke projecten is er deze week voortgang geboekt', 'Hoe kunnen we de inkomende en uitgaande geldstromen per project best op elkaar afstemmen' en 'Welk type projecten genereren de beste marges' tonen aan dat ook operationele en strategische analyses verwacht worden.


Om hierop in te spelen hebben bedrijven vandaag nood aan tools die het "verhaal" achter de cijfers kunnen vertellen. Tools die dit verhaal kunnen delen met de mensen binnen en buiten de onderneming, op basis van hun noden. Deze tools dienen bovendien gebruiksvriendelijk te zijn zonder de nood aan doorgedreven IT-expertise (self-service).

MS Power BI is een dergelijke tool, enkel het verhaal zal u nog zelf moeten schrijven.

Projectorganisatie - Dinsdag 23 oktober 2018

Deloitte | Lange Lozanastraat 270 | 2018 Antwerpen

Salesorganisatie - Donderdag 8 november 2018

Deloitte | Gouverneur Roppesingel 13 | 3500 Hasselt

Salesorganisatie - Woensdag 14 november 2018

Deloitte | Raymonde de Larochelaan 19A | 9051 Gent

Projectorganisatie - Vrijdag 23 november 2018

Deloitte | Martelarenlaan 38 | 3010 Leuven

Prijs

350 EUR (excl. btw) per deelnemer. De factuur wordt u na uw deelname toegestuurd.

Wat zal u leren?

Het doel van deze opleiding is u aan te leren hoe u met behulp van Power BI een duidelijk en attractief dashboard kan bouwen.
We brengen u technieken bij rond het visualiseren van data en het analysepad. Power BI vervangt Excel niet, maar biedt nieuwe functionaliteiten die rapporteren en analyseren aangenamer, eenvoudiger en meer flexibel maken. U leert hoe Power BI u versterkt in het aanwenden van uw project of sales gerelateerde data en in het zetten van de eerste stappen naar een inzicht-gedreven organisatie.

Wij werken toe naar volgende leerdoelen in deze opleiding:

  • Het samenbrengen van data uit verschillende bronnen om tot betere inzichten te komen (boekhoudsysteem, tijdsregistratiesysteem, CRM, …).
  • Zélf efficiënt uw data verwerken.
  • Het samenstellen van sterk visuele rapporten en dashboards die uw boodschap uitdragen, het verhaal van de sales gedreven onderneming tonen en antwoorden op vragen vanuit de organisatie.
  • Deze informatie snel en op een visuele manier delen binnen uw team en organisatie.

Power BI is het recentste lid in de Microsoft BI familie en heeft zich op zeer korte termijn tot één van de leiders in de BI-markt gekroond*. Door het SaaS (Software as a Service) model en de zeer competitieve prijszetting is Power BI toegankelijk voor bijna elke organisatie!

* Onderzoeks- en adviesbureau Gartner positioneert Microsoft Power BI als leider in het Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms

Doelgroep

Projectorganisaties of verkoopsgedreven organisaties met de ambitie te evolueren naar een inzicht gedreven organisatie.

Controllers en analisten die op zoek zijn naar mogelijkheden om op een meer visuele, transparante, interactieve en mobiele manier te rapporteren.

Voorkennis

Ervaring met Excel. Een eerste kennismaking met Power BI of PowerPivot is aangeraden, maar niet noodzakelijk.

Cursusmateriaal

Dit is een hands-on classroom opleiding. Wij voorzien 1 begeleider per 5 à 7 deelnemers.

Voorafgaand aan deze opleiding ontvangt u cursusmateriaal dat u kan downloaden op uw eigen laptop en waarmee we onmiddellijk aan de slag kunnen.

De trainers zijn rapportering- en BI-specialisten van Deloitte Private met een rijke ervaring in Power BI.

Programma

-Kennismaking.

-Power BI vs. Excel, PowerPivot en andere self-service BI tools

-Best practices voor een goed, attractief dashboard of rapport in een project gedreven organisatie.

-Aan de slag met Power BI (oefeningen).

Lunch.

-Power BI Online: rapporten deployen en efficiënt en snel delen met stakeholders.

-'Advanced' Power BI: geavanceerde measures en KPI's, Cloud-databronnen en meer.

-Samenvattende oefening en besluit.

Did you find this useful?