Solutions

Deskundig advies over Belgisch-Nederlandse vraagstukken

Fiscaal, boekhoudkundig en juridisch advies en estate planning voor families, hun bedrijven en vermogen 

U heeft zakelijke en/of privébelangen in zowel Nederland als België. Dat betekent dat u, uw familie en/of het bestuur van uw vennootschappen rekening moet houden met wetgeving, beleid, rechtspraak, belastingrecht, privaatrecht, erfrecht en vermogensrecht in beide landen. Als ervaren adviseurs met kennis van zowel Nederlandse als Belgische wetgeving, beleid en praktijk kunnen wij veel zorgen uit handen nemen.

Hoe kunt u de 10-jaars risicotermijn inzake erf- en schenkbelasting remediëren na een migratie van Nederland naar België?

U wilt gebruikmaken van het aantrekkelijke Belgische gunstregime voor vererving/schenking van familiebedrijven.

  • Blokkeert het Nederlandse deel van de vennootschapsstructuur dit? 
  • Hoe kan u zich verzekeren van toegang tot het gunstregime? 
  • Mag u vastgoed aanhouden in de structuur?

U woont in België en heeft uw vermogen georganiseerd met een Nederlandse Stichting Administratiekantoor.

  • Wat betekent de recente Nederlandse wijziging in de regeling voor de zeggenschap van u en uw familie? 
  • Heeft de zogenoemde Belgische Kaaimantaks hier nog invloed op?

Uw vermogensstructuur bestaat uit één of meerdere open commanditaire vennootschappen of open fondsen voor gemene rekening.

  • Hoe wilt u omgaan met de voor 1 januari 2022 aangekondigde, stringente beperkingen van het inzetten van deze structuren én met de geboden overgangsregelingen?

Wat kan de Belgian-Dutch Desk voor u betekenen?

De Belgian-Dutch Desk van Deloitte Private is  specifiek voor families die in beide landen actief zijn. Dankzij de geïntegreerde aanpak en de diepgravende expertise van de Belgian-Dutch Desk kunt u altijd rekenen op solide, duurzaam en realistisch advies.

Aanspreekpunten zijn Caroline Costermans (BE) en Rudolf Janssen (NL), die in beide landen vaste adviseurs zijn van vooraanstaande families en hun bedrijven. Het team heeft aan weerszijden van de grens niet alleen veel ervaring in de alledaagse fiscale, financiële en juridische praktijk van familiebedrijven, maar levert in beide landen ook een belangrijke bijdrage aan onderzoek en onderwijs rondom dit thema.