News

Groeiers worden standvastiger

LONGLIST TECHNOLOGY FAST 50 AWARD BEKENDGEMAAKT

De snelst groeiende bedrijven van het land zagen hun omzet in vier jaar tijd met gemiddeld 142 procent toenemen.

De zakelijk dienstverlener Deloitte heeft bekendgemaakt welke technologieondernemingen vorig jaar tot de snelste groeiers behoorden. De bedrijven die zich inschreven, hebben een forsere omvang dan vorig jaar. Dat bewijst dat ze de snelle groei kunnen voortzetten, ook als ze het stadium van start-up ontgroeid zijn. De lijst bevat ondernemingen die een zeer hoge omzetgroei over de afgelopen vier jaar realiseerden. Ze zijn genomineerd voor de Technology Fast 50 Award, een prijs die Deloitte uitreikt aan de allersnelste groeier. Die uitreiking vindt plaats op 18 november.

Deloitte België organiseert wedstrijd om ­innovatie te ­promoten

‘De bedrijven die zich inschreven, lijken al een stapje verder te staan in hun ontwikkeling dan de kandidaten van vorig jaar’, zegt Vincent Fosty, een partner van Deloitte België die zich specialiseert in de technologiesector. Hij wijst erop dat de bedrijven in deze editie al een groter marktaandeel hebben verworven. De bedrijven in de lijst van dit jaar zetten in het eerste jaar van het groeitraject al gemiddeld 6,6 miljoen euro om, terwijl dat in de editie van vorig jaar 2,9 miljoen was. In vier jaar tijd is hun omzet tot gemiddeld 16 miljoen euro toegenomen.

Een deel van de deelnemers was er vorig jaar ook al bij en heeft zijn snelle groei dus kunnen voortzetten, maar een meerderheid van de deelnemers is nieuw. ‘In vergelijking met vorig jaar tellen we 31 nieuwe bedrijven’, zegt Nikolaas Tahon, managing partner accountancy bij Deloitte België. ‘Het is geweldig om vast te stellen dat er zoveel ondernemers met schitterende ideeën en veel ambitie zijn in dit land’.

Deloitte België organiseert de wedstrijd om innovatie te promoten en de realisaties van de groeiers in de aandacht te brengen. Behalve voor de snelste groeier tout court zijn er ook awards voor de duurzaamste snelle groeier, en voor groeiers in vier subcategorieën. Daarnaast zijn er nog twee awards voor bedrijven die nog geen vijf jaar actief zijn, de Rising Star en de Most Disruptive Innovator.

Bron: De Standaard, 19/10/2015

Did you find this useful?