Pravidelná setkání úspěšných dam pořádáme od roku 2014.

O nás

Deloitte SheXO Club

Pravidelná setkání úspěšných dam pořádáme od roku 2014. Zveme je do zajímavých a neotřelých míst nebo je seznamujeme s lidmi, kteří jsou něčím výjimeční. Připomeňte si proběhlá SheXO setkání, poznejte náš klub ve videích nebo fotografiích.

22. SheXO Club

Červen 2023, Národní zemědělské muzeum

Dne 21. června 2023 proběhl 22. Deloitte SheXO Club v Národním zemědělském muzeu. V rámci Zero Waste vaření a plánovacího workshopu v Gastrostudiu muzea dámy poznaly mnoho užitečných technik, jak minimalizovat plýtvání potravinami a jak efektivně naplánovat jídelníček a zároveň si rovnou i něco dobrého uvařily. Dále byla na programu komentovaná prohlídka protiatomového krytu a v neposlední řadě si dámy mohly vychutnat i jedinečný výhled na Prahu ze střechy muzea.

Fotogalerie > | Video >

21. SheXO Club

Leden 2023, Rudolfinum

Již třetí desítku akcí klubu SheXO otevřelo lednové setkání ve spolupráci s Českou filharmonií. To se odehrávalo v pražském Rudolfinu a neslo se tentokrát ve jménu harmonie. Dámy si kromě výstupu na harfu a hoboj mohly užít také přednášku na téma ženy ve filharmonii a hudebně laděné workshopy, kde se věnovaly nejenom hudebním nástrojům, ale také choreografii. Nově nabyté dovednosti pak zúročily při společném vystoupení ve Dvořákově síni. Večer poté uzavřel pohled na noční Prahu z netradičního místa, střechy Rudolfina.

Fotogalerie > | Video >

20. SheXO Club

Červen 2022, Zoo Praha

Povinnou výbavou na letní setkání SheXO Clubu byla tentokrát pohodlná obuv. Hlavní program totiž obstaraly komentované prohlídky v pražské zoologické zahradě v Troji. Přítomné dámy si velmi užily zejména návštěvu Darwinova kráteru, kde mohly z blízka nahlédnout do života jeho zajímavých obyvatel pocházejících z Austrálie a Tasmánie – wombata, tasmánských čertů a klokanů. Závěr večera se nesl ve znamení tradičního networkingu. Všechny dámy také podpořily zoo a její zvířata zakoupením stravenky, která sloužila jako vstupenka. 

Prohlédněte si fotogalerii

19. SheXO Club

Historicky první SheXO Moravia

Březen 2022, Stará radnice v Brně

Historicky první setkání moravského SheXO Clubu se uskutečnilo v Křišťálovém sále na Staré radnici v Brně. Hlavním tématem večera byl technologický výzkum stresu, o němž diskutovaly odbornice z akademické i byznysové sféry. Večer jsme zahájili komentovanou prohlídkou radniční věže, kde si přítomné dámy mohly vychutnat výhled na město při západu slunce. Poté již nastal čas na panelovou diskusi, jejímž hlavním tématem byl technologický výzkum stresu, o němž přišly pohovořit prof. MUDr. Julie Dobrovolná, Ph.D., a doc. PhDr. Martina Rašticová, Ph.D., a Kateřina Lesch, Ph.D., manažerka v oblasti datové analytiky v Deloitte, která se mimo jiné zabývá také indikátory stresu. První setkání SheXO Moravia si nenechaly ujít ani Diana Rádl Rogerová, řídící partnerka Deloitte Česká republika, a Senta Čermáková, ředitelka inovací v Deloitte. Následný networking, jehož součástí byla i ochutnávka nealkoholického antistresového nápoje, probíhal za doprovodu klavírní hudby. 

18. SheXO Club

Leden 2022, Digitální studio Deloitte

Jaké to je stát ve světlech kamer? To si vyzkoušely dámy na prvním letošním setkání našeho klubu, které se uskutečnilo v Digitálním studiu Deloitte. Na úvod dámy absolvovaly mediální trénink pod taktovkou novináře Matěje Rychlého a poté se již – rozděleny do menších skupinek – vydaly na stanoviště jednotlivých workshopů. Vybrat si mohly tři z osmi připravených témat. A co všechno jsme si pro dámy tentokrát připravili? Ve virtuálním studiu si vyzkoušely práci televizní rosničky. Na dalším stanovišti se naučily, že na kvalitní fotku stačí mobilní telefon – a jak na to. Zjistily, jaké možnosti dnes v praxi nabízí virtuální realita, ale také jak se připravit na živé vysílání nebo jak vypadá příprava a zákulisí podcastu. Zájemkyně si také mohly na vlastní kůži vyzkoušet různé techniky improvizace nebo se nechat nalíčit profesionální maskérkou. S novým make-upem pak mohly zamířit přímo objektiv fotoaparátu, kde už na ně čekal profesionální fotograf, který dámám poradil, jak při focení pózovat a jak se tvářit. Dámy pak z prvního setkání SheXO Clubu v tomto roce odcházely nejen s cennými radami, ale samozřejmě také s novou profilovou fotografií. 

Prohlédněte si fotogalerii

17. SheXO Club

Září 2021, Národní muzeum

Národní muzeum – právě zde se uskutečnilo zářijového setkání našeho dámského klubu. Tentokrát měly dámy možnost zhlédnout výstavu Sluneční králové, která dokumentovala největší archeologické objevy českých egyptologů spjaté s výzkumem egyptského Abúsíru. Výstavou přítomné dámy provedli prof. Miroslav Bárta, přední český egyptolog a hlavní spoluautor výstavy, Mgr. Veronika Dulíková a Mgr. Lucie Vendelová Jirásková. Dámy si mohly prohlédnout celou řadu unikátních exponátů a dozvěděly spoustu zajímavých informací o postupu vykopávek, o úspěších české egyptologie, o životě egyptských králů a královen i o životě a zvyklostech běžných lidí ve starověkém Egyptě. Po prohlídce následoval společenský koktejl, při němž si mohly dámy individuálně pohovořit s přítomnými odborníky i s ostatními dámami. 

Prohlédněte si fotogalerii

Coffee Talk: Ženy, které mění veřejné mínění

Duben 2021, live stream, studio Deloitte

Libuše Šmuclerová, Nora Fridrichová a Alžběta Králová hovořily v novém pořadu řídící partnerky Deloitte Diany Rádl Rogerové o tom, jakou roli dnes hrají média, jak ovlivňují způsob přijímání zpráv a informací sociální sítě nebo o tom, jaké mají zkušenosti s ženami v řídících funkcích a čeho si na ženském leadershipu nejvíce cení. Jedním z hlavních témat byla také charitativní činnost, v níž jsou – jak se přítomné dámy shodly – Češi mimořádně aktivní, což se ukázalo například i v době koronavirové pandemie. Pusťte si záznam streamu a užijte si inspirativní atmosféru s ženami, které mají co říct.

 

Women Tech Talks: Ženy ve startupovém prostředí

Červen 2021, live stream, studio Deloitte

Tři úspěšné ženy ze světa technologických startupů, Květa Vostrá (Ytica), Andrea Basilová (Sensoneo) a Jana Marlé Žižková (Meiro & She Loves Data), se podělily o inspirativní příběhy svých společností, s nimiž bodují i za hranicemi České republiky. Jak se dokázaly prosadit v zahraničí? Jak hodnotí české startupové prostředí? Podnětnou debatu o tom, že v technologických startupech už dnes nejsou ženy žádnou raritou, ale i tom, jaký mají recept na úspěch, si můžete pustit ze záznamu. Moderátorkou streamu byla Tereza Kavan Klimešová, partnerka Deloitte.

 

Ženy ve vedoucích pozicích

Leden 2021, Deloitte studio live stream

European Women on Boards (EWoB), nezisková organizace prosazující genderovou rovnost ve vedení společností, vyhlásila během přímého přenosu ze studia Deloitte v Praze ocenění Gender Equality Awards 2020 a výsledky Gender Diversity Indexu 2020 (GDI). Streamem provázela řídící partnerka Deloitte Diana Rádl Rogerová a Deloitte je hrdý na to, že mohl být součástí tak důležitého tématu. Věděli jste, že 14 % společností z GDI má alespoň 40 % žen ve vedoucích pozicích? Při srovnání s loňskými 8 % je to výrazný posun. Zjistěte, jak se svět mění, podívejte se, co se při prosazování genderové rovnosti osvědčilo oceněným společnostem. Pusťte si záznam streamu.

 

16. SheXO Club

Listopad 2020, live stream studio Deloitte

Specifická doba. Specifický SheXO Club. Poprvé online, vysílaný přes live stream studio Deloitte v Praze ve spolupráci s Velvyslanectvím USA v ČR u příležitosti Global Entrepreneurship Week 2020. A téma více než aktuální – jak pandemie koronaviru změnila podnikání, leadership, naše pracovní návyky? V čem vynikaly ženy? Jak moc byli klíčoví zaměstnanci? Poslechněte si zkušenosti Diany Rádl Rogerové (řídící partnerky Deloitte), Simony Kijonkové (CEO skupiny Packeta, Zásilkovna) a Jitky Schmiedové (HR ředitelky Veolia) z doby koronavirové. Od Cheryl Edison, CEO Edison, se zase dozvíte, jak lze pomocí vizionářského myšlení zvýšit odolnost společnosti i prosperitu v této nejisté době. Moderovala Christina Sharkey, obchodní rada Velvyslanectví USA v ČR.

 

15. SheXO Club

Srpen 2020, Rezidence amerického velvyslance

Tentokrát nás čekal opravdu mimořádný zážitek. Srpnový klub jsme pořádali ve spolupráci s Czech Women’s Leadership Forum v Rezidenci velvyslance Spojených států amerických. 

Naší hostitelkou byla Jennifer Bachus, zástupkyně současného amerického velvyslance. Během večera jsme měli možnost prohlédnout si architektonicky nevšední vilu, kterou postavil ve 20. letech minulého století v novobarokním slohu Otto Petschek pro svou rodinu. Po prohlídce následoval příjemný networkingový večer v zahradě Rezidence.

 

14. SheXO Club

Březen 2020, kanceláře Deloitte, Churchill I

Naším hostem by tentokrát americký antropolog Jeffrey Schonberg, který nám přednášel o velmi závažném sociálním tématu – bezdomovectví.

Jeffrey se s námi podělil o svoje zkušenosti s lidmi bez domova, nastínil, jak vypadá jejich každodenní život, a popsal, co od nás tito lidé očekávají. Hovořili jsme i o tom, co může naše vláda a my, jako jednotlivci, vykonat, abychom je začlenili zpět do společnosti a vylepšili kvalitu jejich života.

Jeffrey Schonberg vyučuje na univerzitě v San Francisku, je spoluautorem knihy Righteous Dopfind, která se zaměřuje na problematiku bezdomovectví v San Francisku a je držitelem ceny Paula Farmera Globální občanství udělovanou Centrem pro veřejnou antropologii.  

13. SheXO Club

Na prohlídce naší nové budovy

Červen 2019
Budova Churchill – sídlo Deloitte

Dámy z našeho SheXO Clubu jsme tentokrát pozvali přímo k nám, na prohlídku našich nových kanceláří na Vinohradech. Setkání si nenechalo ujít více než 50 účastnic, které si vyslechly nejen zajímavé příběhy spojené se vznikem budovy, ale také si mohly veškeré prostory prohlédnout. O budově Churchill promluvil například architekt Michal Kunc, který je spolu se svým týmem autorem neotřelého interiéru, a za společnost Penta Real Estate její business director Pavel Streblov. Pozvání přijala také rektorka VŠE Hana Machková či místostarostka Prahy 2 Alexandra Udženija. Akce byla završena příjemným posezením u dobrého jídla a pití na střešní terase, kde si dámy mohly užívat nádherný výhled na centrum Prahy, okořeněný magickým západem slunce. 

Nemohly jste na 13. SheXO Club dorazit? Nevadí! Přečtěte si reportáž z akce.

12. SheXO Club

Poprázdninové setkání v Ústavu molekulární genetiky

září 2018 
Ústav molekulární genetiky AV ČR

Setkání proběhlo v Ústavu molekulární genetiky v Praze – Krči (IMG), kde jsme pod vedením odborníků prozkoumali laboratoř CZ OPENSCREEN zaměřenou na výzkum v oblasti chemické biologie a genetiky a seznámili jsme se s činností Czech Bioimaging, díky které máme možnost pozorovat dosud skryté životní procesy v buňkách, tkáních a organismech.

11. SheXO Club

Ve společnosti motýlů a tropických rostlin

květen 2018 
Skleník Fata Morgana v botanické zahradě Troja

Kde jinde se mohou sejít dámy ze SheXO Clubu v květnu než ve skleníku Fata Morgana v botanické zahradě v Troji. A tak jsme je právě tam v rámci našeho dalšího setkání pozvali. Téměř 50 dam strávilo příjemný večer v přítomnosti motýlů, tropických rostlin i exotických lahůdek.

Nemohly jste na 11. SheXO Club dorazit? Nevadí! Přečtěte si reportáž z akce.

10. SheXO Club

Po stopách vědy a laseru

leden 2018
Laserové centrum Eli Beamlines

Věděli jste, že kousek za Prahou najdete vědecké pracoviště s nejvýkonnějším laserem na světě, který by během 10 vteřin přivedl do bodu varu vodu v Lipně? Při jeho výstavbě bylo použito stejné množství oceli, jako při konstrukci Eiffelovy věže v Paříži. Tentokrát jsme dámy přeladili na technologickou vlnu a 10. jubilejní setkání SheXO Clubu uspořádali v laserovém centru Eli Beamlines v Dolních Břežanech. Během prohlídky nahlédly do výzkumné haly a prostřednictvím brýlí s virtuální realitou si vyzkoušely, jaké další možnosti využití laseru nabízí. Zcela pak propadly přednášce úspěšné vědkyně Kateřiny Falk, která jim přiblížila pojetí laseru i její zkoumání v oblasti astrofyziky. Svým neotřelým a zábavným pojetím dokázala, že věda rozhodně není nuda. Na závěr pak probíhalo vylosování tomboly a předání šeku místostarostovi Dolních Břežan z finančních příspěvků od jednotlivých dam. Děkujeme!

Nemohly jste na náš 10. SheXO Club dorazit? Nevadí! Podívejte se na setkání ze záznamu.

9. SheXO Club

Věci, které mají význam

květen 2017
Palác Lucerna

Sledovat západ slunce na střeše Paláce Lucerna nebo obdivovat výhled na věžatou Prahu, takovou možnost měly dámy v rámci 9. SheXO Clubu. Ve střešním bytě je uvítal a hostil známý pražský kavárník Ondřej Kobza. Místo nebylo vybráno náhodně, v Kině Lucerna jsme totiž dámám promítli příběhy z našeho projektu „Děláme věci, které mají význam“. Akce se zúčastnil i jeden z aktérů, šlechtic Constantin Kinský, který spolu se svou manželkou vyprávěl historky nejen o účasti v našem projektu, ale také o zámku ve Žďáru nad Sázavou. Napadlo by vás, že lze propojit historii s moderními technologiemi? Manželům Kinským se to na zámku povedlo.

8. SheXO Club

Kdo by tady nechtěl žít

prosinec 2016
Squat id23 v Pařížské ulici v Praze

Pět interiérů pro pět moderních rodin, zařízené pěti českými architekty přesně podle jejich aktuální životní situace i zálib. Chtěli byste v takovém bytě žít? Prozatím se můžete do pěti takových podívat. Stejně jako dámy v rámci našeho 8. SheXO Clubu, které tentokrát zavítaly do Squatu id23 v Pařížské ulici, kde obdivovaly zajímavě řešené interiéry i designové prvky vybrané s citem tak, aby zapadly do konceptu každého bytu.

7. SheXO Club

V zákulisí i pod září reflektorů

září 2016
Divadlo na Vinohradech

Věděli jste, že honosná budova Divadla na Vinohradech odrážela rozmach místního měšťanstva z počátku 20. století? A že v době svého vzniku svým repertoárem konkurovalo Národnímu divadlu? I takové zajímavosti se dámy dozvěděly na našem dalším SheXO setkání. Obdivovat přitom mohly nejen divadelní zákoutí, kam se běžný divák nedostane, ale také pohled z pódia do jeviště. Vyzkoušely si, jaké to je, když stojíte v záři reflektorů na místě, kde se tvoří divadelní svět. Prostory je navíc provedly ti nejpovolanější – ředitel divadla Tomáš Töpfer a herec Petr Rychlý.

6. SheXO Club

Pomoc, která nezná hranice

listopad 2016
Café Martin v Praze

V hlavní roli chirurg Tomáš Šebek, který spolupracuje s organizací Lékaři bez hranic, a jeho „zážitky“ z misí v Afghánistánu a na Haiti. Dámy se zaujetím poslouchaly jeho příběhy se šťastnými i nešťastnými konci, a obdivovaly práci, kterou Tomáš dobrovolně vykonává. Lékařství je samo o sobě posláním, ale provádět ho ve válkou zmítaných oblastech nebo tam, kde se nedostává základních potřeb, natožpak medicínského vybavení, chce víc než jen to. Zajímá vás tohle téma? Přečtěte si Tomášovu knihu Mise Afghánistán.

5. SheXO Club

V hlavní roli secese

květen 2015
Muchova vila

John Mucha osobně přivítal dámy na pátém setkání SheXO Clubu v pražské novoklasicistní vile na Hradčanském náměstí, kterou nechal postavit jeho dědeček Alfons Mucha. Dámy si mohly prohlédnout rodinnou sbírkou, na památku pak dostaly knihu s ilustracemi kreseb Alfonse Muchy, doplněnou o Johnovo osobní věnování.

4. SheXO Club

Po stopách designu

říjen 2015
Designblok v Průmyslovém paláci

Dlouhodobá spolupráce mezi Deloitte a Designblokem vyústila v setkání našeho dámského klubu s mezinárodními umělci v Průmyslovém paláci v Holešovicích. Největší výběrová přehlídka designu a módy ve střední Evropě přiláká každoročně přes 200 vystavovatelů a 50 000 návštěvníků. A nyní i naše dámy.

3. SheXO Club

Čaj o páté

březen 2015
Britské velvyslanectví v Praze

Tentokrát členky SheXO Clubu hostilo britské velvyslanectví v Praze a Její Excelence, paní velvyslankyně Jan Thompson. Dámy se sešly v prostorech, kde pobývaly takové významné ženy britských dějin, jako Alžběta II. nebo Margaret Thatcher. Viděli jste už impozantní prostory Rezidence, které britskému velvyslanectví slouží již téměř sto let?

2. SheXO Club

Velmi křehká setkání

říjen 2014
River Garden

Karlín, atypická architektura, blízkost Vltavy. A v hlavní roli River Garden a v ní talentovaný umělec Sebastian Kitzberger, student Vysoké školy umělecko-průmyslové v ateliéru skla. V rámci 2. SheXO Clubu mohly obdivovat jeho tvorbu. Zajímává vás, co Sebastian tvoří?

1. SheXO Club

Dámy, vítejte

květen 2014
Strahovský klášter

Vůbec první SheXO Club se konal v Knihovně Strahovského kláštera. Ojedinělá atmosféra historické knihovny a genius loci Řádu premonstrátských řeholních kanovníků inspirovaly dámy k řešení prvních společných projektů. Dokázali byste uhodnout, kolik svazků čítají sbírky v Knihovně Strahovského kláštera?

Považujete tyto informace za užitečné?