perheyritys

Artikkeli

Palvelumme perheyrityksille

Perheyritys on enemmän kuin pelkkä yritys. Se on elämäntapa, jossa perhe, liiketoiminta ja omistaminen ovat kiinteästi yhteydessä toisiinsa. Haluamme auttaa perheyrityksiä menestymään ja turvaamaan liiketoiminnan jatkuvuus yli sukupolvien.

Perheyritykset toimivat tänä päivänä yhä monimutkaisemmassa toimintaympäristössä ja epävarmuuden täyttämässä ilmapiirissä. Yhtiön tulevaisuuden suunnittelu, tuottavuuden kasvattaminen ja erilaisten verkostojen rakentaminen ovat keskeisessä roolissa perheyrittäjien arkipäivässä. Me Deloittella haluamme tukea perheyritysten toimintaedellytyksiä ja omistajuutta sekä turvata yritystoiminnan jatkuvuutta.

Käytännössä olemme viime vuosien aikana olleet mukana muun muassa seuraavanlaisissa hankkeissa:

  • Toimitimme taloudellisen ja vero due diligencen perheyritykselle sen laajentaessaan toimintaansa hankkimalla uusia yrityksiä mm. osakekaupan avulla.
  • Avustimme perheyritystä yritysjärjestelyiden (sulautuminen, jakautuminen) käytännön toteuttamisessa taloudellisesta, oikeudellisesta ja veronäkökulmasta katsottuna.
  • Toimimme vero- ja lainopillisena neuvonantajana sukupolvenvaihdoksessa, jotta perheyrityksen seuraava sukupolvi saatiin verotehokkaasti ja oikeudellisesti oikein jatkamaan perheyrityksen toimintaa.
  • Avustimme verosuunnittelussa siten, että perheyrityksen ja sen omistajien intressit on huomioitu optimaalisesti mm. voitonjaon ja investointien näkökulmasta. 
  • Olemme toimineet lakisääteisinä tilintarkastajina eri kokoisille perheyrityksille.

Palvelumme perheyrityksille kattavat vero- ja lakipalvelut, tilintarkastuksen, riskienhallintapalvelut, yritysjärjestelyt ja liikkeenjohdon konsultoinnin. Menestyksemme ytimessä ovat huippuluokan osaaminen ja yhteistyön voima, joita tuemme coaching-kulttuurillamme. Meille on tärkeää ymmärtää jokaisen asiakkaamme liiketoimintaa ja ratkoa siihen liittyviä monimutkaisia haasteita. Tavoitteenamme on päivittäin vaikuttaa kestävästi ja positiivisesti asiakkaisiimme, toisiimme ja yhteiskuntaamme.

Oliko tieto hyödyllistä?