FinTech in the CEE region

Deloitteova istraživanja

FinTech u Srednjoistočnoj Europi

Zacrtavajući kurs ka tehnološkim inovacijama u sektoru financijskih usluga

Izvješće o tehnologijama u financijskom sektoru Srednjoistočne Europe, izvornog naslova „CEE FinTech“, prva je publikacija ove vrste namijenjena području Srednje i Istočne Europe koju je Deloitte Central Europe izradio po nalogu britanskog Ministarstva za međunarodnu trgovinu. Izvješće daje pregled sektora financijskih usluga, ukazuje na moguće poslovne prilike za tvrtke iz financijsko-tehnološkog sektora te iznosi procjenu veličine tržišnog udjela sektora u devet zemalja Srednje i Istočne Europe, a to su Austrija, Bugarska, Češka, Hrvatska, Mađarska, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija.

Izvješće pokriva područja već uspostavljene financijske tehnologije u sektoru bankarstva, osiguranja te upravljanja imovinom i tržištima kapitala, kao i nove tehnologije za financijske usluge u segmentu plaćanja, prikupljanja kapitala i osobnih financija, kibernetičku sigurnost, podatke i analitiku te druge vrste softvera.

Daniel Martyniuk, voditelj iz Deloittea u Poljskoj i Kamila Borkowska, voditeljica za financijske usluge pri Ministarstvu za međunarodnu trgovinu razgovaraju o rezultatima koje donosi Deloitteovo izvješće o financijsko-tehnološkom sektoru u Srednjoj i Istočnoj Europi.

  • Kakvo je financijsko-tehnološko tržište u Srednjoj i Istočnoj Europi?
  • Kako će se financijska tehnologija odraziti na financijske usluge u regiji?
  • Koji su glavni zaključci iz izvješća?
  • Koji su najzapaženiji trendovi u regiji?
  • Je li konačno poznat predvodnik financijsko-tehnološkog sektora u zemljama Srednje i Istočne Europe?
  • Kakvo iznenađenje očekuje čitatelje izvješća?

00:00 / 00:00