Priopćenja za javnost

Tomislav Rosandić, član Uprave HEP-a, najbolji financijski direktor godine

CFO konferencija 2017.

Zagreb, 22. veljače 2017. – Tomislav Rosandić, član Uprave HEP-a d.d., proglašen je financijskim direktorom godine u Hrvatskoj na drugoj dodjeli ove nagrade u organizaciji konzultantsko-revizorske tvrtke Deloitte. Nagrada je dodijeljena u sklopu Konferencije CFO 2017. Financije u digitalnom svijetu, a uručio ju je Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca i predsjednik komisije koja je odabrala financijskog direktora godine.

Konferenciju, koja je u hotelu Esplanade okupila više od 100 osoba iz poslovnog svijeta, službeno je otvorio Željko Tufekčić, državni tajnik u Ministarstvu financija. Glavni pokrovitelj ovogodišnjeg izbora je tvrtka SAP d.o.o.

„Iznimno sam ponosan zbog nagrade za najboljeg financijskog direktora, a naročito zato jer je to neposredno priznanje struke. Ovo se priznanje nadovezuje na povećanje kreditnog rejtinga HEP-a prema ocjeni Standard and Poor'sa krajem prošle godine. Ta je pozitivna ocjena izravan rezultat aktivnog korporativnog upravljanja financijskim položajem i ukupnim poslovanjem HEP grupe te unaprjeđenja financijske politike.
HEP je s vrijednošću imovine od oko 38 milijardi kuna, poslovnim prihodima od 14,5 milijardi kuna i dobiti od 2 milijarde kuna te s oko 2,5 milijarde kuna ulaganja godišnje jedna od najznačajnijih kompanija u Hrvatskoj, snažan pokretač ukupne ekonomske aktivnosti, ali isto tako i kompanija sa značajnom međunarodnom prepoznatljivošću. Iako nagradu primam osobno, ona je priznanje svim mojim suradnicima u HEP-u na koje sam posebno ponosan. Zato ova nagrada predstavlja snažan poticaj čitavom našem timu da nastavimo doprinositi ostvarenju postavljenih poslovnih ciljeva i jačanju izvrsnosti, kako u poslovanju, tako i u osobnom profesionalnom razvoju“
– istaknuo je Tomislav Rosandić, član Uprave HEP-a.

U ime organizatora sudionike je pozdravila Marina Tonžetić, partnerica u Deloitteu Hrvatska i voditeljica CFO inicijative. Tonžetić je u pozdravnom govoru istaknula ulogu digitalizacije financija, što je ujedno i glavna tema Konferencije CFO 2017. „Digitalizacija pred kompanije postavlja velike izazove u svim segmentima poslovanja, od strategije, upravljanja kupcima, organizacije kompanije do automatizacije procesa i implementacije nove tehnologije. Rukovoditelji financija koji se namjeravaju natjecati u digitalnom svijetu trebat će više informacija obrađivati učinkovitije i brže nego ikada te ih pretočiti u dublje perspektive. To će vjerojatno nalagati uvođenje nove tehnologije, ali i stručnjake koji će biti znatiželjni i vješti u njenoj primjeni“, zaključila je Tonžetić.

Na konferenciji su održana četiri izlaganja i dvije panel diskusije. Michael Haupt, voditelj Deloitteovog tima za savjetovanje o digitalizaciji financijskog poslovanja u Deloitteu Ujedinjeno Kraljevstvo uzvanicima je predstavio prilike i izazove koje donosi sveopća digitalizacija, dok je Alan Štefanac, stručnjak za financijsko i poslovno savjetovanje u SAP-u d.o.o., predstavio SAP Digital Boardroom. Marina Tonžetić, predstavila je Deloitteove inicijative - CFO Hot news aplikaciju u kojoj direktori financija mogu pronaći najnovije relevantne novosti i istraživanja te CFO lab, koji je dizajniran da sudionicima kroz razgovore i aktivnosti omogući ostvarenje zacrtanog cilja pod posebnim doživljajima i u smislenom prostoru. Na panel diskusiji „Profitabilnost proizvoda, usluga, kupaca i organizacijskih jedinica“ stavove su iznijeli Peter Smidt (Deloitte Nizozemska), Iva Brajević, članica Uprave (Podravka), Nikolina Dizdar Čehulić, članica Uprave (Pliva), Siniša Resanović, izvršni direktor korporativnog kontrolinga (Atlantic Grupa) i Mirela Mihin Raguž, direktorica planiranja i kontrolinga (Zagrebačka banka). Panel diskusiju su moderirali Domagoj Novokmet, novinar i urednik HRT-a, i Gordan Kožulj, menadžer u Deloitteovom Odjelu za poslovno savjetovanje.

Marin Mindoljević, voditelj operacija CORE Interfacea i streličar Domagoj Buden predstavili su „Hit The Gold“ aplikaciju koja streličarima omogućuje da “umom” upravljaju virtualnim lukom i strijelom te tako poboljšaju gađanje. Nakon njihovog izlaganja slijedio je panel o utjecaju digitalizacije na biznis na kojem su sudjelovali Philipp Zielke, SAP CFO CEE, Mladen Mrvelj, član Uprave (Hrvatska poštanska banka), Tomislav Jukić, član Uprave (mStart), Irena Langer-Breznik, članica Uprave (M SAN Grupa) i Lucijan Carić, stručnjak za informatičku sigurnost. Panel je moderirao Zlatko Bazianec, partner u Deloitteovom Odjelu za poslovno savjetovanje.

U završnom dijelu Konferencije CFO 2017. Dražen Rajaković, viši menadžer u Deloitteovom Odjelu za poslovno savjetovanje, prezentirao je rezultate Deloitteova istraživanja stavova financijskih direktora u Hrvatskoj.

Fotogalerija (Deloitte Facebook)

SAP
Glavni pokrovitelj
Financije u digitalnom svijetu - PROGRAM I SUDIONICI
Deloitteovo istraživanje: Stavovi financijskih direktora u Hrvatskoj i Srednjoj Europi
Pogledajte FOTOGALERIJU (na našim Facebook stranicama)
FINANCIJSKI DIREKTOR GODINE - Pogledajte kriterije natječaja

Specijalno izdanje Financije u digitalnom svijetu

Zadovoljstvo nam je predstaviti e-specijalno izdanje koje objedinjuje sadržaj 2017 CFO konferencije. Primarna tema ovogodišnje konferencije je digitalizacija poslovanja, specifično digitalizacija u funkciji financija. Od renomiranih tvrtki smo saznali informacija o tome kako upotrebe raznih tehnologija poboljšavaju postojeće načine funkcioniranja sa svrhom postizanja boljih i drugačijih rezultata.

Nadalje, imali smo prilike čuti o novinama u okruženju te eksponencijalnim promjenama tehnologija koje se kratkoročno pretaču u poslovne procese, a dugoročno u strategije tvrtki.

Prezentacije

Finance in a Digital World (Financije u digitalnom svijetu)

Michael Haupt, direktor Odjela za poslovno savjetovanje, Deloitte Ujedinjeno Kraljevstvo
 

CFO lab i CFO lens inicijative

 

Marina Tonžetić, partnerica u Odjelu revizije, Deloitte Hrvatska
 

Da li je vaše razumijevanje profitabilnosti balon od sapunice? (uz 1. panel)

Gordan Kožulj, menadžer u Deloitteovom Odjelu za poslovno savjetovanje
 

CORE Interface

Marin Mindoljević, voditelj operacija CORE Interfacea
 

CFO survey 2016.: Stavovi financijskih direktora u Hrvatskoj i Srednjoj Europi

Dražen Rajaković, viši menadžer u Deloitteovom Odjelu za poslovno savjetovanje

Specijalno izdanje Financije u digitalnom svijetu
Je li Vam ovo bilo korisno?