Elemzések

Globális bányaadó-trendek 2017

Jövőbeli változások kezelése a kitermelőcégek körében

A „Global mining tax trends” 2017-es kiadása közelebbről is megvizsgálja a kitermelőcégeket érintő legfontosabb jövő évi adóváltozásokat, és azt is, hogyan lehet megfelelően kezelni az adókörnyezet növekvő bizonytalanságát.

Vezetői összefoglaló

A jelentés a globális Deloitte bányaadókkal foglalkozó szakembereinek tapasztalata segítségével meghatározza a nagy kitermelőcégek jövőbeli üzleti környezetét. Meghatározzuk azokat a kérdéseket, melyeket a kitermelőcégeknek fel kell tenniük, és javaslatot teszünk a nemzetközi adókörnyezet változásából adódó kockázatok mérséklésének lehetséges módjaira.

Ennek megfelelően, mielőtt számba vennénk a multinacionális kitermelőcégeket érintő más fontos trendeket, azzal kezdjük, hogy áttekintjük az OECD adóalap-erózió és nyereségátcsoportosítás elleni BEPS-akciótervét.

Egy biztos: a kitermelőcégeknek meg kell békélniük az adókörnyezet növekvő bizonytalanságával, és át kell gondolniuk a változásoknak nem csupán a meglévő struktúrákra, hanem a jövőt biztosító új befektetésekre és ügyletekre gyakorolt hatásait is.

Hasznosnak találta?