global powers of retailing 2015

Погледи

Глобална снага малопродаје у 2015. години

Прихватање иновација

У овогодишњем извештају тема је „прихватање иновација“ и разматрање како трговци излазе на крај са неким од најважнијих трендова који брзо мењају тржиште.

Осамнаести годишњи извештај Глобална снага малопродаје идентификује 250 највећих трговинских ланаца широм света на основу јавно доступних података за фискалну 2013. годину и анализира њихове карактеристике на основу географског подручја, сектора производње, активности у области е-трговине и других чинилаца. Такође, извештај садржи и списак 50 највећих светских е-трговаца.

Извештај Глобална снага малопродаје 2015: Прихватање иновација је много више од листе трговинских ланаца. Извештај разматра стратегије трговаца у борби против великих турбуленција у привреди.

Резиме извештаја:

  • Пет трендова који су значајно утицали на малопродају: куповинa у малопродајним објектима на аеродромима, малопродаја путем мобилних телефона, брзина, интерактивност, иновативност.
  • Важна економска питања (као што су промене у монетарној политици у САД, производња енергије у САД, криза у Украјини, успоравање кинеских инвестиција, демографски развој, утицај технологије и интернета) имају глобални утицај на малопродају.
  • Трговински ланци који продају прехрамбене производе и другу робу широке потрошње настављају да доминирају међу првих 250 по броју и величини компанија.
  • Међународна експанзија остаје важна стратегија раста за многе трговце.
  • Упркос брзом расту у области е-трговине, само два е-трговца су довољно велика да се рангирају међу првих 250.

 

Глобална снага малопродаје у 2015. години

Глобална снага малопродаје у 2015. години: Прихватање иновација

Тема овогодишњег извештаја „Прихватање иновација“ илуструје пет малопродајних трендова на овом инфографику.

Први је тренд куповине у малопродајним објектима на аеродромима који  редефинише улогу купаца, тј. путника и трансформише улогу аеродрома у стратегији трговаца. Више од милијарду људи користи међународне летове сваке године и троши око три милијарде америчих долара за то време. Из тог разлога поједине компаније називају аеродроме „Формулом 1 малопродаје“. Други је продаја путем мобилних телефона, што је брзорастући тренд за који се очекује да оствари 640 милијарди америчких долара на годишњем нивоу. Трећи је брзина у малопродаји што подразумева брзину појављивања на тржишту, брзину у одговору, брзину у испоруци. Четврти је интерактивност у малопродаји где није реч само о куповини производа за новац, то је сада прави доживљај који подразумева одговарајући амбијент, емоцију, едукацију, ангажман. Последњи тренд је иновативност у малопродаји што значи да трговци морају да одговоре на све промене и изазове креативношћу и иновацијом.

Global Powers of Retailing 2014: Retail Beyond begins

The 17th annual Global Powers of Retailing report identifies the 250 largest retailers, examines trends for retailers to consider as they plan their growth strategies, provides a global economic outlook, and discusses "Q" ratio. This edition also includes a section on “Retail Beyond,” which takes a provocative look at how existing technologies could conceivably converge and further transform the already complex relationship between retailers and consumers. In addition, the 2014 report marks the first appearance of the Top 50 E-retailers list.

Global Powers of Retailing 2014

Global Powers of Retailing 2013: Retail beyond

The 16th annual Global Powers of Retailing report identifies the 250 largest retailers, provides a global economic outlook, and discusses "Q" ratio. It also includes a section on "The Future of Retail," which examines the industry impact as consumers seek an integrated shopping experience across channels – and in some cases across geographies – causing some retailers to be put to the test.

Complete Global Powers of Retailing 2013

Првих пет највећих трговинских ланаца на свету су:

1. Wal-Mart Stores, Inc - САД

2. Costco Wholesale Corporation - САД

3. Carrefour S.A. - Француска

4. Schwarz Unternehmens Treuhand KG - Немачка

5. Tesco PLC - Велика Британија

Хрватски конзорцијум Агрокор нашао се на 222. месту.

Да ли Вам је ово било корисно?