Exploring Strategic Risk

Чланак

Истраживање у области стратешког ризика

Стратешки ризици су од кључног значаја за раст и карактеристике вашег посла. Према недавном истраживању које је спровео Forbes у име Deloitte-а, 81% испитаника je највише забринуто због експлицитног фокусирања искључиво на управљање стратешким ризиком.

У међувремену, само 13% испитаника навело је да њихов програм управљања ризиком омогућава да развију и спроведу пословну стратегију. Дакле, шта водеће компаније раде кад је у питању управљање стратешким ризиком - и како се они припремају за будућност?

Претражите садржај

  • Које области ризика су имале/имају/имаће највећи утицај на вашу пословну стратегију?
  • Ко примарно одређује приступ управљања стратешким ризиком у вашој компанији?
  • Да ли се ваш приступ управљању стратешким ризицима мењао у претходне три године? Како?
  • Шта може да угрози ваш пословни модел?

Нови извештај Deloitte-овог истраживања показује како компаније виде и управљају ризицима који утичу на пословну стратегију.

О анкети

Закључци у овом извештају су засновани на глобалној анкети коју је спровео Forbes у име Deloitte-а у пролеће 2013. године. Ту се налазе одговори више од 300 испитаника из Америке (33%), Европе/Блиског истока/Африке (33%) и Азије/Пацифика (34%). Скоро сви испитаници су били директори (263), чланови борда или стручњаци из области ризика (21). Анкетиране компаније су из пет главних привредних сектора (потрошачи/индустријски производи, фармација/здравство, технологија/медији/телекомуникације, енергија/ресурси и финансијске услуге), и имале су годишњи приход већи од милијарду долара.

Истраживање стратешког ризика
Да ли Вам је ово било корисно?