Görüşler

Yenilenmiş havayolu sadakati için yol haritası belirlemek

Araştırma, müşterilere sunulan tek tip müşteri sadakati programlarının başarılı olmasının oldukça zor olduğunu ve havayolu şirketlerinin müşterilerinin beklentileri doğrultusunda kişiselleştirilmiş ve müşteri ihtiyaçlarına odaklanan bir sadakat programı geliştirmesi gerektiğini vurgulamaktadır

Sadakat programlarının etkisini artırmak için yeni fırsatlar araştırmak ve yolcuların kişisel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde müşteri sadakati programlarını güçlendirmek.

Bulutların üzerine çıkmak

Havacılık sektöründeki mevcut müşteri sadakati durumunun incelendiği rapor kapsamında ortaya çıkan bulgular gösteriyor ki, Birbirinden oldukça farklı özelliklere ve beklentilere sahip müşterilere sunulan tek tip müşteri sadakati programlarının başarılı olması oldukça zor.

Seyahat eden grupların ve bireylerin yolculuk deneyimleri, havayolu sadakat programları ve havayolu ile etkileşim halinde olma şekillerine ilişkin beklentileri birbirinden oldukça farklılık gösteriyor.

Havayolu endüstrisindeki müşteri sadakati

Araştırmamız, havayolu şirketlerinin gözden geçirmesi gereken birçok bulguyu gün yüzüne çıkarıyor:

·         Mevcut havayolu sadakat programları bağlılığı sağlayamıyor

·         Bazı yolcular, diğerlerine göre müşteri sadakati programlarına daha fazla önem veriyor.

·         Havayolu yolcuları planlarını ve rezervasyonlarını birbirinden farklı yollardan gerçekleştiriyor.

·         Havayolu şirketleri onları destekleyecek kişilere ihtiyaç duyuyor

Araştırmamız, 12 aylık süre içerisinde en az bir kere uçak yolculuğu yapmış 2.500’ün üzerindeki katılımcı ile yapılan ankete ve iş & eğlence amaçlı yolculuk yapan kişilerden oluşan iki odak grup çalışmasına dayanıyor. Bu araştırma, yolcuların davranışları, tutumları ve bağlılık tercihleri hakkında önemli görüşler ortaya koyuyor.

 

Yenilenmiş havayolu sadakati için yol haritası belirlemek
Faydalı buldunuz mu?