Görüşler

Küresel Otomotiv Sektörü Tüketici Araştırması 

İleri araç teknolojilerindeki tüketici trendleri

Mobilitenin yapısı değişiyor ve bu değişim tüketicilere ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak konusunda daha çok seçenek sunuyor. Değişen tüketici talepleri birçok kompleks soruyu ortaya çıkararak otomotiv şirketlerinin ürün yapısını ve müşteriler ile etkileşimlerini etkileme potansiyelinde.

Küresel Otomotiv Sektörü Tüketici Araştırması

Deloitte’un son Küresel Otomotiv Sektörü Tüketici Araştırması sonuçlarından ortaya çıkan, “Otonom araçların geleceği: İleri araç teknolojileri hakkında tüketici görüşleri” raporu sürücüsüz araç teknolojisi, ileri güvenlik ve güç aktarımı sistemleri, kokpit teknolojileri ve daha fazlası da dahil olmak üzere tüketicilerin ileri araç teknolojilerine olan ilgisini araştırıyor. Rapor, tüketicilerin en çok hangi teknolojileri arzuladığını ve bu özellikler için ne kadar para ödemeye hazır olduklarını inceliyor. Çalışma, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Japonya, Güney Kore, Çin ve Hindistan olmak üzere altı ülkeye odaklanıyor ve bu pazarlardaki tüketici tutumlarının dünya çapındaki tüketicileri yansıttığını düşünerek bu tüketici tutumlarını birbiri ile karşılaştırıyor.

Önemli bulgular

  • Günümüzde tüketiciler arasında en çok tercih edilen gelişmiş araç konusunda bir fikir bilirliği bulunmamakta
  • Sürücüsüz araçlara duyulan ilgi birkaç pazarda sabit kalırken bazılarında ise düşüş trendinde
  • Tüketiciler sürücüsüz araçların piyasaya sürülmesi için kime güvenecekleri konusunda kararsız
  • 2014’ten bugüne tüketicilerin ileri teknolojilere sahip araçlar için ödemeye hazır oldukları miktar büyük ölçüde azaldı

 

Küresel Otomotiv Sektörü Tüketici Araştırması

Küresel Otomotiv Sektörü Tüketici Araştırması

Faydalı buldunuz mu?