Görüşler

Yeni dijital uçurum: Perakendede dijital etkinin geleceği

Deloitte tarafından yayınlanan Yeni Dijital Uçurum raporunun 2016 yılı versiyonunda, müşterilerin gerçekten istediği ile dijital dünyadan nispeten uzak olan geleneksel perakendecilerin sundukları deneyim arasındaki büyüyen boşluk derinlemesine incelemeye alınmıştır.

Dijital dünyanın, müşteri davranışını ve alışveriş kültürünü sonsuza dek yeniden şekillendirdiği artık neredeyse tüm dünyadaki perakendeciler tarafından kabul ediliyor. Buna rağmen, geleneksel perakendeciler müşterilerinin gerçekten istediği dijital deneyimi yaratmakta neden bu kadar geri kalmış durumdalar?

Çünkü perakendeciler müşterilerinin ihtiyaçlarını ve tercihlerini tahmin etmek isterken, müşterilerinin gerçekten onlardan ne istedikleri hakkında kendilerinin verdikleri ipuçlarını daha yakından analiz etmek yerine, e-ticaret dünyasındaki rakiplerinin ne yaptıklarına bakarak dijital ayaklarını geliştirmeye çalıştılar. Bu da tüketici beklentileri ve perakendecilerin sundukları arasındaki farkın giderek büyümesine sebep oldu.  

Yeni dijital uçurum: Perakendede dijital etkinin geleceği
Faydalı buldunuz mu?