Görüşler

Otomobil perakendeciliğinin geleceği

Gelişen mobilite ekosistemine hazırlanmak

Yarının otomobil satıcıları paylaşımlı ve otonom araçların satışını nasıl yapacak? Mobilitenin geleceği yaklaştıkça, otomobil üreticileri ve satıcılarının kişiselleştirmeye ve bağlantıya önem veren müşterilere hitap edebilmek için geleneksel operasyonlarını yeniden gözden geçirmeleri gerekebilir.

Bugün kimse otomotiv sektöründe perakende deneyimini (araştırma, bayi ile iletişim, test sürüşü, finansman ve sözleşme) verimli ve tatmin edici bulmuyor. Yakın zamanda yapılan bir anketin sonuçlarına göre, araç satın almak isteyen 4000 müşteriden sadece 17’si araba satın alırken izlenen mevcut süreçten mutlu olduğunu belirtiyor. Bu rakam yüzde 17 değil, sadece 17 kişi. Otomobil perakendecileri bu tatminsizliğin farkına vararak bu duruma ufak bazı değişiklikler ile karşılık veriyorlar. Diğer endüstriler giderek daha müşteri odaklı bir hale gelirken, daha az yorucu bir müşteri deneyimi yaratmak otomobil üreticileri ve satıcıları için giderek daha önemli bir hale geliyor.

Kişisel mobilitenin geleceği

Mobilite ekosisteminde baş gösteren köklü değişimler otomotiv sektöründeki şirketlerin karşısına daha da fazla zorluk çıkarıyor. Gerçekten de yaşanmakta olan değişiklikler bugünün iş modellerinin üzerine kurulduğu araba sahipliği ile ilgili varsayımları yıkıyor. Günümüzde artan müşteri taleplerine karşılık vermenin yanı sıra, orijinal parça üreticilerinin ve satıcıların otomobil perakendeciliğinin ne anlama geldiğini yeniden hayal etmelerini gerektirecek daha da dönüştürücü değişikliklere kendilerini hazırlamaları gerekiyor.  

Mobilitenin geleceğine hazırlanmak

Mobilitenin geleceği otomobil satıcıları için birçok zorluğu beraberinde getiriyor. Özellikle otonom araçların ortaya çıkması ve paylaşımlı araçların artması, otomobil satıcılarını neredeyse otomobil alımı ve sahiplenme süreçlerinin hepsini yeniden düşünmeye zorlayacak. Giderek artan bir şekilde, müşteriler ortak paylaşımlı araçlara kaydıkça, daha önceden kurulmuş olan süreçler, nüfusun büyük bir kısmı için anlamsız hale gelecek.

Bu trendler ortadan kalksa bile, müşteri beklentilerindeki değişimler, otomobil perakendecilerini araç performansından çok müşteri ilişkilerine ve deneyimine odaklanmaya itecek. Orijinal parça üreticilerinin ve bayilerin, mobilite ekosisteminin geleceğinde “nerede oynayacaklarına” ve “nasıl kazanabileceklerine” karar verebilmeleri için işlerinin keskin bir değerlendirmesini yapmaları gerekiyor.

Oyun alanlarına karar vermek konusunda, yeni mobilite ekosistemi, orijinal parça üreticilerine ve bayilerine sayısız fırsat ve seçenek sunuyor. Ancak mobilitenin dönüşümünde hayatta kalabilmek ve yarının dünyasında başarılı olabilmek için parça üreticilerinin ve bayilerin hızlı hareket etmesi gerekiyor. Gelecek için gerekli olan ileri yetkinlikler şu an için uzak görülse de, bu yetkinliklerin üzerine kurulacakları temellerin bugünden atılması gerekiyor.  

Otomobil perakendeciliğinin geleceği
Faydalı buldunuz mu?