Assessing cyber risk

Bilgi

Siber riskleri değerlendirmek 

Yönetim kurulları ve C-seviye yöneticiler için kritik sorular 

Gün geçtikçe gelişmeyi sürdüren siber tehditler, kurumları, dolandırıcılık veya hırsızlık konularının çok ötesinde endişeye sürüklüyor. Siber saldırganlar günümüzde çok daha organize çalışıyor ve kurumların hizmetlerini durdurmaya, verilerini imha etmeye, aynı zamanda fidye karşılığı sistemlerine el koymaya odaklanıyor. Bu sebeple, risklerden doğan zorluklar günden güne çok daha karmaşık bir hale geliyor; düzenleyici kurumların cezaları, hukuki hasarlar, güven kaybı ve itibarın zarar görmesi gibi durumlar ortaya çıkıyor.

Böyle bir ortamda, risk ve performans arasındaki bağlantı giderek güçleniyor, yönetim kurulu ve C-seviye yöneticilerin siber riskleri yönetme sorumluluğu artıyor. Tepe yöneticiler, kurumlarının güvende, tetikte ve dirençli olduğundan emin olmak istiyorlar fakat bazen, gelişen siber risklerin takibi, tespiti ve risklere karşılık verilmesi gibi günlük zorlu süreçlerden uzak kalabiliyorlar. 

Yönetim kurulları ve C-seviye yöneticiler, bu raporda yer alan 10 kritik soruya verecekleri yanıtlar doğrultusunda siber olgunluklarına dair öngörüler elde edebiliyor. Bu sayede, Deloitte’un çalışması, yöneticilerin yeni bir siber risk anlayışı benimsemelerinde yol gösterici oluyor. 

 

Siber riskleri değerlendirmek
Faydalı buldunuz mu?