Життя в «Делойт»

27 кольорів роботодавця

Яскраве та веселе інтерв'ю для Центру кар'єрного розвитку Stud-Point від нашої Марго Поступаєвої, яка пройшла весь шлях від А1 до директора департаменту аудиту

Deloitte – компанія не просто з історією, а ще й з ідеальною корпоративною культурою і можливостями розвитку для кожного працівника. Аудит, консалтинг, корпоративні фінанси – це для будь-якого «делойтівця» буденність, але з задоволенням! «Делойт» входить до «великої четвірки» аудиторських компаній і є найбільшою професійною мережею за кількістю працівників (понад 240 000).

Сьогодні ми влаштували допит Audit Director Deloitte Маргариті Поступаєвій. Ця чарівна дівчина розкрила всі таємниці: чому під час прийому на роботу вони віддають перевагу студентам без досвіду роботи, як їх навчають після працевлаштування, як має виглядати ідеальне резюме, хто такий справжній «делойтівець», про відкриті вакансії для студентів та чимало іншого.

 

Розкажіть, будь ласка, у чому особливість вашої компанії, і як вам вдалося досягнути такого неймовірного успіху?

У компанії «Делойт» ми віримо в силу ідеї, в те, що кожний з нас може зробити величезний внесок та лишити свій слід в історії. Особлива культура «Делойт» формувалася протягом багатьох років від часу заснування компанії Вільямом Делойтом у 1845 році (до речі, електричну лампу винайшли лише 34 роки потому) і сьогодні ця культура об'єднує всіх, хто хоча б деякий час працював у нашій компанії.

Я розпочинала свою кар’єру з упевненістю, що за два-три роки зміню місце роботи. Як і багато хто, я сприймала «Делойт» як компанію для швидкого кар’єрного старту та стрімкого розвитку на початковому етапі. Але тепер для мене все змінилося. Культура, цінності, друзі-колеги, щоденні виклики, нетворкінг, розвиток не лише себе, а й інших людей, поїздки та враження – все це комплексно сформувало велике відчуття приналежності. Це те, що мене надихає в житті, і мені пощастило, що все це є в «Делойт».

 

Які у вас принципи та правила роботи?

Головна місія «Делойт» – надихати співробітників, сприяти успіхові клієнтів і приносити користь суспільству. Крім цього, співробітники компанії сформулювали низку цінностей, які, я впевнена, близькі кожному «делойтівцю» так само, як і мені. Це бездоганний сервіс – відповідальність та спрямованість на результат, спрямованість на клієнта, пошук оптимальних рішень, застосування глобальної експертизи. Також це бажання розвиватися, соціальна відповідальність, позитивне мислення, репутація, прагнення до гармонії та балансу і, звісно, AsOne – командна робота.

 

Розкажіть про ваших співробітників

Наразі в компанії працює понад 350 людей. За більш ніж 23 роки в Україні у нас сформувалася справді велика спільнота Alumni. Чимало з них обіймають високі посади у великих українських та міжнародних компаніях. Знаю напевне: делойтівець одного разу – делойтівець назавжди.

 

Співробітників яких напрямів наразі ви шукаєте?

Зараз найбільш «гаряча» вакансія – аудит. Своєю чергою, як директор аудиту я хочу запросити всіх охочих до нашої компанії. Ми будемо раді новим колегам!

І оскільки «Делойт» зараз дуже активно розвивається, впроваджує інновації, нам потрібні талановиті співробітники з усіх напрямів:

  • податки;
  • ІТ-технології;
  • консалтинг;
  • корпоративні фінанси тощо.

Наразі у нас відкрито близько 20 вакансій як для студентів і випускників, так і для фахівців з досвідом роботи. Більш того, компанія завжди відкрита до нових ідей.

 

Чи є у вас програми практик та стажувань?

Наша компанія передусім орієнтована на працевлаштування студентів без досвіду роботи, але з великими бажанням розвиватися. У нас немає стажувань як таких, ми забезпечуємо студентів та випускників повноцінним місцем роботи (це може бути і парт-тайм) з гнучким графіком і можливістю працювати з дому.

 

Чи співпрацюєте ви з університетами?

Так, безумовно. Ми підтримуємо постійний діалог зі студентами українських і закордонних вишів, виходимо до студентів різних спеціальностей та напрямів, цікавимося молодіжними трендами.

 

У чому особливість співбесіди у вашій компанії, як її безболісно пройти?

Для нас кожне інтерв’ю – це можливість познайомитися з цікавою людиною. Тому атмосфера завжди доброзичлива. У нас немає вузьких критеріїв кваліфікації кандидатів. Шукаємо завжди потенціал, бажання розвиватися та приносити щось нове, а також нам дуже важливо, якою мірою людина розділяє цінності компанії.

 

Розкажіть про найцікавішу, на Вашу думку, співбесіду

Кожна співбесіда, яку я проводила, була цікавою. Намагаюся дізнаватися щось нове від молоді і для себе. Одного разу на початку інтерв’ю я запитала у кандидата про його улюблену книгу, і він почав розповідати про «Хроніки Амбера» Роджера Желязни. Схаменулися, як пройшло 45 хвилин, інтерв’ю довелося проводити в авральному порядку. До речі, в результаті ми прийняли кандидата на роботу, і зараз він на секондменті в Лондоні. 

 

На що передусім Ви звертаєте увагу на співбесіді?

Ми розуміємо, що інтерв'ю – це завжди стрес для людини, тому дивимося, як вона вміє керувати своїми емоціями, концентруватися, якою мірою людина відкрита. Дивимося на мотивацію і бажання розвиватися.

 

Як, на Вашу думку, має виглядати «ідеальне резюме»?

Резюме – це загалом можливість людини заявити про свою індивідуальність і представитися. Головне, щоб воно було структурованим, текст та зміст були зрозумілими. Дуже важлива щирість. Я використовую резюме для того, щоб поставити кандидатам навідні питання, ну і на чесність перевірити можу.

 

Чи може студент, та ще й без досвіду роботи, влаштуватися до вас у компанію?

Звісно, як я вже зазначала, ми передусім орієнтовані на студентів, яких намагаємося навчати і розвивати всередині компанії. В департаменті аудиту, наприклад, за останній рік у середньому на одного співробітника припало 93 години тренінгів, тобто більше 2 робочих тижнів. Це і міжнародні професійні кваліфікації – АССА та CFA. І тренінги, спрямовані на розвиток технічних навичок та інших бізнес-компетенцій. Бажання розвиватися – одна з наших цінностей, і якісному навчанню ми приділяємо багато уваги.

Ми переконані, що талановиті люди є всюди, тому дивимося на всіх, хто прагне розвиватися з нами незалежно від їхньої спеціалізації в університеті.

 

Як Ви вважаєте, з якого курсу студент має шукати стажування, а з якого – працевлаштовуватися?

Сьогодні такою мірою змінюється бізнес-середовище у зв'язку з економічною ситуацією, демографічною картиною, постійною діджиталізацією, та й навчання не стоїть на місці… Мені здається, починати потрібно якомога раніше. Я сама стартувала, коли була на 4 курсі Києво-Могилянської академії, а потім поєднувала магістратуру з роботою. Тому, щойно усвідомлюєте, що є бажання рухатися вперед – наважуйтеся! Make an impact that matters!

 

Юліана Гордійчук

Writer from "Stud-Point"


Матеріал було підготовлено та опубліковано на сайті Центру кар'єрного розвитку STUD-POINT

 

Чи була корисною ця інформація?