Прес-релізи

Доходи глобальної мережі фірм «Делойт» склали 36,8 млрд доларів США у 2016 фінансовому році

Київ, Нью-Йорк, 15 вересня. Сукупний обсяг доходів глобальної мережі фірм «Делойт» за 2016 фінансовий рік* сягнув $36,8 млрд, що стало наслідком зростання доходів компанії сьомий рік поспіль. Темпи зростання протягом року становили 9,5% у розрахунку в місцевих валютах, повідомив глобальний офіс «Делойт» у Нью-Йорку. Доходи збільшилися за всіма напрямами діяльності, галузями та регіонами, при цьому в усіх сферах консультаційного бізнесу зростання становило понад 10%.

Зокрема:

  • Найбільше зростання доходів відбулося у сфері консалтингу з управління ризиками: 22,5%. Це зумовлено високим попитом на послуги, пов'язані з кіберризиками та нормативним регулюванням.
  • Доходи консалтингового напряму зросли на 10,8% завдяки попиту на інтегровані послуги з підтримки великомасштабних проектів з цифрової трансформації, впровадження систем, трансформації кадрових функцій і розробки стратегії.
  • Доходи від консультування з питань оподаткування та права зросли в 2016 фінансовому році на 10%, що стало найвищим показником з 2008 року. Частково це зумовлено двозначними темпами зростання доходів від юридичних послуг компанії «Делойт» вже шостий рік поспіль.

«Зростання доходів «Делойт» за останній рік відображає реальну цінність і високу якість послуг, які ми надаємо клієнтам, – зазначив Пуніт Ренжен, генеральний директор міжнародної мережі «Делойт». – Ми пишаємося тим, що допомагаємо клієнтам досягати успіхів в умовах сучасної світової кон'юнктури, що характеризується волатильністю і революційним розвитком цифрових технологій, а також своїм внеском в стабільне функціонування міжнародних фінансових ринків».

Відповідаючи вимогам часу та потребам клієнтів, «Делойт» продовжує інвестувати у високі технології. Зокрема, «Делойт» надалі зміцнює свої лідерські позиції в низці напрямів: кіберризики, злиття і поглинання, аналітика, краудсорсинг, штучний інтелект, хмарна обробка даних, цифрові технології, Інтернет речей.

У 2016 фінансовому році доходи міжнародної мережі «Делойт» збільшувалися в усіх географічних регіонах та за всіма напрямами діяльності. Чисельність персоналу зросла на 8,5%, що стало найсуттєвішим збільшенням за останні три роки. Протягом останнього фінансового року до компанії «Делойт» приєдналися 72 000 нових фахівців, а загальна кількість персоналу в усьому світі сягнула 244 400 осіб.

Виконуючи взяті на себе зобов'язання щодо розвитку лідерів на всіх рівнях організації, «Делойт» нещодавно відкрив четвертий кампус Університету «Делойт» у Сінгапурі. «Незалежно від того, якого роду завдання вирішують наші фахівці – бізнес-задачі або комплексні проблеми, що постали перед суспільством, ми заохочуємо їх думати про глобальний вплив, який вони можуть здійснити, працюючи в «Делойт». Ми віримо, що це почуття осмислення, у поєднанні з нашою культурою постійного навчання, є найважливішим для залучення талановитих працівників і розвитку сильних лідерів», – зазначив пан Ренжен.

Прагнення «Делойт» сприяти позитивним змінам у світі проявляється не лише в роботі з клієнтами, але й у локальних проектах, спрямованих на вирішення соціальних проблем, що існують як на рівні країн, так і місцевих спільнот. Наприклад, у 2016 фінансовому році фахівці «Делойт» присвятили понад 1,3 мільйона годин роботі на волонтерських проектах.

Крім того, мережею «Делойт» було перераховано понад 75 мільйонів доларів на допомогу некомерційним організаціям. Сукупно розмір такої допомоги можна оцінити в понад 225 мільйонів доларів. «Ми виходимо за межі традиційного бізнесу, – говорить пан Ренжен. –  Ми використовуємо свої глобальні можливості, досвід і знання для досягнення позитивного впливу на зміни в суспільстві, навколишньому середовищі та економіці». 

 «Делойт» в Україні

Доходи компанії «Делойт» в Україні у 2016 фінансовому році склали 13,7 мільйона доларів США, що на 6,6% менше, ніж минулого року. Водночас обсяг доходів у гривні склав 324,8 мільйона гривень, що на 31,4% вище, ніж у попередньому році. Лідером зростання стала консалтингова практика, яка протягом року збільшилась удвічі.

«Наразі ми докладаємо суттєвих зусиль щодо запуску та підтримки трансформаційних процесів серед української бізнес-спільноти. Ми віримо, що відродження країни починається з усвідомлення громадянами та бізнесом особистої відповідальності за своє майбутнє. Для бізнесу це полягає насамперед у впровадженні новітніх технологій, сучасних бізнес-моделях, прозорій фінансовій звітності та сумлінній сплаті податків», – зазначив Андрій Булах, керуючий партнер компанії «Делойт» в Україні.

У 2016 фінансовому році компанія «Делойт» в Україні сплатила 3,5 мільйона доларів прямих податків та зборів і 1,9 мільйона доларів непрямих податків.

Значну увагу компанія «Делойт» в Україні приділяє вирішенню соціально важливих завдань. Протягом року співробітники компанії інвестували майже 4000 годин у волонтерські проекти та pro bono роботу. Ще одним нашим пріоритетом є підвищення кваліфікації фахівців компанії «Делойт»: протягом року було інвестовано 350 тисяч доларів та 10 тисяч годин навчання.

 

*2016 фінансовий рік завершився 31 травня 2016 року.

** Усі темпи зростання, що містяться в прес-релізі, наведено в національній грошовій одиниці, якщо не зазначено інше.

Ключові цифри

Чи була корисною ця інформація?