Опитування покоління Міленіуму 2017

Аналіз

Опитування покоління Міленіуму – 2017

Стурбоване покоління: у пошуках стабільності та можливостей у сповненому невизначеності світі

Неспокійний 2016 рік, протягом якого світ лихоманило від терористичних атак в Європі, новин про вихід Великобританії з ЄС і суперечок навколо результатів президентських виборів в США, похитнув упевненість в майбутньому представників покоління Міленіуму

Стислий огляд

Минулого року багато представників покоління Міленіуму мали намір звільнитися зі своїх організацій. Однак 12 місяців політичної і соціальної нестабільності стримали їхні амбіції, про що свідчать підсумки шостого видання міжнародного Опитування покоління Міленіуму, підготовленого компанією «Делойт».

Сьогодні молоді фахівці вже не так охоче готові відмовлятися від почуття захищеності, яке пропонує їм робота. Вони стурбовані невизначеністю, спровокованою міжнародними конфліктами. Вони також не висловлюють особливого оптимізму щодо особистих перспектив у майбутньому та перспектив розвитку їхніх країн загалом. Така тенденція особливо помітна в розвинених країнах. Результати дослідження ґрунтуються на даних опитування майже 8 000 представників покоління Міленіуму, проведеного в 30 країнах у вересні 2016 року.

Опитування покоління Міленіуму 2017

Поширення песимістичних настроїв у розвинених країнах

Представники покоління Міленіуму, що мешкають в країнах з економікою, що розвивається, загалом вважають себе щасливішими за своїх батьків у фінансовому (71%) та емоційному (62%) аспектах. Це являє собою разючий контраст порівняно з результатами опитування в розвинених країнах, де аналогічні показники склали лише 36% і 31% відповідно.

«Підтримують бізнес», але очікують на більше

Представники покоління Міленіуму ставляться до бізнесу позитивно і відзначають зростання соціальної відповідальності підприємців. Зокрема, 76% опитаних зазначили, що загалом компанії мають позитивний вплив на суспільство в якому вони провадять свою діяльність. У той же час респонденти вважають, що міжнародні корпорації мають брати активнішу участь у вирішенні найважливіших соціальних проблем.

Здійснення впливу за допомогою роботодавців

Покоління Міленіуму відчуває відповідальність за багато проблем, що відбуваються як на робочому місці, так і в усьому світі. Однак саме на робочому місці вони можуть здійснити свій внесок для зміни ситуації на краще. Можливість брати участь у корисних справах на місцевому рівні (багато таких проектів ініціюють самі працівники) сприяють підвищенню у молодих людей відчуття значимості своєї діяльності.

Вибір на користь прямолінійності та інклюзивності

Опитані представники покоління Міленіуму загалом не підтримують позицію лідерів, що призводить до виникнення суперечностей у суспільстві, або лідерів, що є прихильниками радикальної трансформації а не поступових змін. Вони цінують простоту і прямолінійність бізнес- і політичних лідерів. Їм імпонують лідери, які небайдужі до всіх, хто відчуває себе «забутим» або ізольованим.

Гнучкий графік фрілансера і стабільність повної зайнятості  

Майже дві третини опитаних представників покоління Міленіуму віддають перевагу повній зайнятості, хоча й усвідомлюють всі переваги роботи фрілансера або консультанта. Прагнення зберегти свою роботу може бути частково викликано стурбованістю подіями, що відбуваються в світі, і зростаючим рівнем автоматизації, хоча бажання мати гнучкий робочий графік може виявитися не менш важливим. 

Позитивні очікування від покоління Z 

Покоління Міленіуму загалом позитивно висловлюється про покоління Z (молоді люди у віці 18 років і молодше) і вважає, що його представники мають добре розвинені навички використання інформаційних технологій і вміють творчо мислити. Шість з десяти опитаних представників покоління Міленіуму висловили впевненість в тому, що представники покоління Z матимуть позитивний вплив на компанії, в яких вони працюватимуть. Так вважає 70% респондентів в країнах з економікою, що розвивається, і 52% – в країнах з розвиненою економікою.   

Чи була корисною ця інформація?