Tiskové zprávy

Deloitte se usadil v moderním Churchillu

Praha, 5. června 2019 – Společnost Deloitte oficiálně změnila adresu. Svou pražskou pobočku nedávno přestěhovala do nových kanceláří v projektu Churchill. Adresa nového sídla je Italská 67, Praha 2. Sedmipatrový kancelářský komplex postavila společnost Penta Real Estate a je zasazen mezi Hlavním nádražím a Vysokou školou ekonomickou. Deloitte v budově Churchill I obsadil více než 12 000 m2, tedy 80 % celkové pronajímatelné plochy budovy. Kanceláře mají na 2 300 pracovních míst.

„Deloitte je dynamicky a rychle rostoucí firma, což se projevuje na stále se zvyšujícím počtu zaměstnanců a tlaku na co nejpříjemnější pracovní prostředí. Ekosystém společností se v posledních letech výrazně proměňuje. Také proto jsme se rozhodli přestěhovat do jedné z technologicky nejvyspělejších kancelářských budov v Praze,“ říká Diana Rádl Rogerová, řídící partnerka Deloitte.

Pracovní místa jsou rozdělena do openspace a menších kanceláří, interních zasedacích místností, hubů a alternativních prostor. Nové sídlo Deloitte má 16 klientských zasedacích místností, kavárnu dCafé nebo například coworkingové patro. Na ploše pěti tenisových kurtů (1 337 m2) v něm mohou zaměstnanci, klienti i další zájemci využít multimediální kreativní prostředí pro nejrůznější účely.

„Nové kanceláře vybízí ke spolupráci napříč firmou, mají vybudit kreativitu a ještě více akcentovat flexibilitu práce. Zaměstnanci mohou také využívat tzv. quiet rooms, kde si budou připadat jako v útulném obýváku, svou mysl rozhýbat v tělocvičně či posilovně a taky využít jednu z několika teras a jedinečný výhled na Pražský hrad,“ dodává Diana Rádl Rogerová.

Jednotlivá patra kanceláří propojuje centrální schodiště, vedle kterého je tzv. dSpace Hub. Ten slouží k neformálnímu a každodennímu setkávání zaměstnanců napříč jednotlivými týmy.

Deloitte společně s developerem kladl důraz na špičkovou architekturu a flexibilní uspořádání vnitřních prostor. Interiéry navrhovali architekti z Atelier Kunc Architects. Moderní budova třídy AAA využívá moderní ekologické technologie. Inteligentní vzduchotechnika zajistí kvalitní distribuci vzduchu a pro splachování toalet je využívána dešťová voda.

Kancelářské prostory jsme navrhli jako obytnou krajinu: pohodlný a příjemný interiér, který stírá rozdíl mezi klasickým pracovním prostředím a pocitem domácí pohody. Náš architektonický koncept je postavený na fenoménu hubů, jednotlivá patra mají každý svůj střed, svůj vlastní hub s kavárnou a výhledem,“ říká Michal Kunc z Ateliéru Kunc Architects.

Projekt se chlubí zelenou certifikací LEED Gold a také označením „Smart Building“. V zasedacích místnostech a openspace funguje osvětlení na základě signálu z čidel přítomnosti. Čidla jsou teplotní a jsou spolehlivější, než tradiční pohybová.

Fotografie interiérů budovy dSpace si můžete stáhnout zde.