Privacy

Privacy Notice for Marketing & Communications 

Release date: September 2018

Introduction

We are committed to protecting your privacy and handling your personal data in an open and transparent manner. Please review this document carefully regarding the collection, processing, storage and protection of personal information submitted for the purposes of marketing & communications activities.

Who this privacy statement applies to and what it covers?

This privacy statement applies to all the personnel of Deloitte Greece entities*, members of Deloitte Central Mediterranean S.r.l., with registered office address at Fragkokklisias 3a and Granikou Str.,151 25, Maroussi, Greece  (“Deloitte”, “we”, “us” or “our”).

Collection of personal information

Deloitte maintains personal information that you voluntarily submitted during one of our marketing activities or websites or have come to our possession through the performance of a relevant service in the near past. If at any time you would like to withdraw your consent for receiving communications from Deloitte, you can send your request via email to DataPrivacyOfficer@deloitte.gr

Why is the collection required?

The collection will take place for the fulfilment of the sole purpose, which is Deloitte’s marketing & communications activities. Related initiatives may include business insights, industry trends, reports, invitations to events we organise or sponsor or other marketing communications related to the various services offered by Deloitte worldwide. Such communications could be shared by post, email, telephone, text messages or recorded calls.

We will use your personal data strictly based on the consent you provide to us for the purposes of the afore mentioned marketing & communications activities and according to legitimate interests.

Who we disclose your information to?

In connection with one or more of the purposes outlined in the “Why is the collection required?” section above, we may disclose details about you to:

  • other members of the Deloitte Network
  • third parties that provide services to us and/or the Deloitte Network
  • competent authorities (including courts and authorities regulating us or another member of the Deloitte Network)
  • other entities within the Deloitte Network and other third parties as part of a corporate transaction such as a sale, divestiture, reorganization, merger or acquisition.

Please note that some of the recipients of your personal data mentioned above may be based in countries outside the European Economic Area whose laws may not provide the same level of data protection. In such cases, we will ensure that there are adequate safeguards in place to protect your personal data that comply with our legal obligations and are in compliance with applicable legislation.

Further details of the transfers described above and the applied safeguards are also available from us by contacting DataPrivacyOfficer@deloitte.gr

Protection of your personal information

We have in place reasonable commercial standards of technology and operational security to protect all personal information processed for the purpose of conducting marketing & communications from unauthorized access, disclosure, alteration or destruction.

How long we keep your information for?

We will hold your personal data on our systems for a period of two (2) years, provided that you have consented to this retention period. After the above mentioned retention period, we will request the renewal of your consent and in case we do not receive it, we will proceed to the erasure of your personal data.

Your rights

You have various rights in relation to your personal data. In particular, you have a right to:

  • Obtain confirmation that we are processing your personal data and request a copy of the personal data we hold about you
  • Request the update of the personal data we hold or the rectification of such personal data that you think is incorrect or incomplete
  • Request the erasure of your personal data  or restrict the way we process them;
  • Withdraw your consent to our processing of your personal data (to the extent such processing is based on consent)
  • Receive a copy of your personal data , which you have provided to us, in a structured, commonly used and machine-readable format and/or request that we transmit such personal data to another party (to the extent the processing is based on consent or a contract)
  • Object to our processing of your personal data.

To exercise any of your rights or make a complaint to us relating to your privacy or if you have any other questions about our use of your personal data, please send an email to: DataPrivacyOfficer@deloitte.gr

 

or write to us at the address below:

 

Data Protection Officer

3a Fragkoklissias & Granikou str.

151 25 Maroussi, Attika, Greece

Right to complain

If you are unhappy with the way we have handled your personal data or any privacy query or request that you have raised with us, you have a right to complain to the Hellenic Data Protection Authority (“HDPA”).

Changes to this privacy statement

We may modify or amend this privacy statement from time to time, at our discretion.

To let you know when we make changes to this privacy statement, we will amend the revision date at the top of this page. The new modified or amended privacy statement will apply from that revision date. Therefore, we encourage you to periodically review this statement to be informed about how we are protecting your information.

If at any time you do not agree with this Privacy Notice (as revised from time to time) you must withdraw your consent for the Client Service Assessment by sending an email to: DataPrivacyOfficer@deloitte.gr

Δήλωση Προστασίας Δεδομένων σχετικά με Επικοινωνίες και Δραστηριότητες Προώθησης Υπηρεσιών

Εισαγωγή

Δεσμευόμαστε στο να προστατεύουμε την ιδιωτικότητά σας και να επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες σας με ανοιχτό και διαφανή τρόπο. Παρακαλείσθε να ελέγξετε προσεκτικά  το παρόν κείμενο σχετικά με τη συλλογή, διαχείριση, αποθήκευση, χρήση και προστασία των προσωπικών πληροφοριών που υποβάλλονται για τους σκοπούς της αποστολής επικοινωνιών και της προώθησης υπηρεσιών.

Σε ποιόν εφαρμόζεται η παρούσα δήλωση και τί καλύπτει;

Η παρούσα δήλωση προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αφορά στο σύνολο των επικοινωνιών και των ενεργειών προώθησης υπηρεσιών των νομικών οντοτήτων της Deloitte Ελλάδας, που εδρεύει στην οδό Φραγκοκκλησιάς 3α και Γρανικού, 15125, Μαρούσι, Ελλάδα ( “Deloitte”, “εμείς”, “εμάς” ή “μας”).

Συλλογή προσωπικών πληροφοριών

Η Deloitte διατηρεί τις προσωπικές πληροφορίες που εθελοντικά υποβάλατε κατά τη διάρκεια μιας από τις προωθητικές δραστηριότητες ή ιστοσελίδες μας ή που έχουν έρθει στην κατοχή μας μέσω εκτέλεσης σχετικής υπηρεσίας στο πρόσφατο παρελθόν. Αν ανά πάσα  στιγμή θέλετε να αποσύρετε την συγκατάθεσή σας για τη λήψη ενημερώσεων / επικοινωνιών από την Deloitte, μπορείτε να στείλετε το αίτημά σας μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο DataPrivacyOfficer@deloitte.gr

Γιατί απαιτείται η συλλογή;

Η συλλογή θα λαμβάνει χώρα για την εκπλήρωση του μοναδικού σκοπού, που είναι η αποστολή επικοινωνιών και η προώθηση υπηρεσιών. Οι πρωτοβουλίες που σχετίζονται με προωθητικές ενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν επικοινωνίες όπως ενημερωτικά δελτία, επιχειρηματικές πρωτοβουλίες ή κλαδικές τάσεις, ευκαιρίες διαρκούς επιμόρφωσης, καθώς και προσκλήσεις σε εκδηλώσεις που οργανώνονται ή χρηματοδοτούνται από εμάς σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει η Deloitte παγκοσμίως.  Παρόμοιες επικοινωνίες θα μπορούσαν να υλοποιηθούν μέσω ταχυδρομείου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου, μηνυμάτων κειμένου (SMS) ή ηχογραφημένων μηνυμάτων.

Θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα αυστηρά βάσει της συγκατάθεσης που παρέχετε σε εμάς για τους σκοπούς της αποστολής επικοινωνιών και της προώθησης υπηρεσιών και για την επιδίωξη των εννόμων συμφερόντων μας.

Σε ποιους γνωστοποιούμε τις πληροφορίες σας;

Αναφορικά  με έναν ή περισσότερους από τους σκοπούς που περιγράφονται στην ως άνω ενότητα «Γιατί απαιτείται η συλλογή», ενδέχεται να γνωστοποιήσουμε πληροφορίες σας στους ακόλουθους:

  • άλλα μέλη του Δικτύου Deloitte
  • τρίτα μέρη που παρέχουν υπηρεσίες σε εμάς ή / και στο Δίκτυο Deloitte
  • αρμόδιες αρχές (συμπεριλαμβανομένων δικαστηρίων και αρχών που είναι αρμόδια για εμάς ή άλλο μέλος του Δικτύου Deloitte)
  • άλλες νομικές οντότητες εντός του Δικτύου της Deloitte και άλλα τρίτα μέρη στα πλαίσια μιας εμπορικής συναλλαγής όπως πώληση, εκποίηση, αναδιοργάνωση, συγχώνευση ή εξαγορά.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ορισμένοι από τους αποδέκτες των προσωπικών σας δεδομένων που αναφέρονται ανωτέρω ενδέχεται να έχουν την έδρα τους σε χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, στις οποίες οι νόμοι μπορεί να μην παρέχουν το ίδιο επίπεδο προστασίας δεδομένων. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα διασφαλίζουμε ότι θα υπάρχουν επαρκείς δικλείδες ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, οι οποίες θα είναι σύμφωνες με τις νομικές μας υποχρεώσεις.

Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις διαβιβάσεις που περιγράφονται ανωτέρω και τις δικλείδες ασφαλείας που εφαρμόζονται μπορείτε να λάβετε επικοινωνώντας με το DataPrivacyOfficer@deloitte.gr

Προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών

Εφαρμόζουμε εμπορικά πρότυπα τεχνικών και διοικητικών δικλείδων ασφάλειας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, αποκάλυψη, μετατροπή ή καταστροφή.

Για πόσο χρονικό διάστημα διατηρούμε τις πληροφορίες σας; 

Θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα στα συστήματά μας για περίοδο δύο (2) ετών. Μετά το πέρας της περιόδου αυτής, θα προχωρήσουμε στην οριστική διαγραφή τους.

Τα δικαιώματά σας

Έχετε διάφορα δικαιώματα σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα. Συγκεκριμένα έχετε το δικαίωμα να:

  • Λάβετε επιβεβαίωση ότι επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα και να ζητήσετε αντίγραφό τους
  • Ζητήσετε την ενημέρωση ή διόρθωση των δεδομένων τα οποία κρίνετε ότι είναι εσφαλμένα ή αποσπασματικά
  • Ζητήσετε την διαγραφή ή τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας
  • Αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων (στο βαθμό που η επεξεργασία αυτή βασίζεται στη συγκατάθεση)
  • Λάβετε αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων σε δομημένη, ευρέως χρησιμοποιούμενη και αναγνώσιμη από μηχανές μορφή
  • Αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Για να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματά σας ή να υποβάλλετε κάποια καταγγελία σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα ή αν έχετε άλλες σχετικές ερωτήσεις, μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο DataPrivacyOfficer@deloitte.gr ή μια επιστολή στην ακόλουθη διεύθυνση:

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων

Φραγκοκκλησιάς 3Α και Γρανικού

151 25, Μαρούσι, Ελλάδα

Δικαίωμα καταγγελίας

Αν δεν είστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που έχουμε διαχειριστεί τα προσωπικά σας δεδομένα, την οποιαδήποτε ερώτησή σας περί προστασίας απορρήτου ή αίτημα που έχετε υποβάλλει σε εμάς, έχετε το δικαίωμα καταγγελίας ενώπιον της Ελληνικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα («ΑΠΔΠΧ»).

Αλλαγές στην παρούσα δήλωση απορρήτου

Ενδέχεται να τροποποιήσουμε ή να συμπληρώσουμε την παρούσα δήλωση προστασίας απορρήτου ανά διαστήματα, κατά την κρίση μας. Η νέα ή τροποποιημένη δήλωση προστασίας απορρήτου θα ισχύει από την ημερομηνία αναθεώρησης. Ως εκ τούτου, σας συνιστούμε να ελέγχετε περιοδικά αυτή τη δήλωση, προκειμένου να ενημερώνεστε για το πώς προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Αν οποιαδήποτε στιγμή δεν συμφωνείτε με την παρούσα δήλωση προστασίας απορρήτου (όπως αναθεωρείται ανά διαστήματα) θα πρέπει να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας για τους σκοπούς της αποστολής επικοινωνιών και της προώθησης υπηρεσιών αποστέλλοντας ένα μήνυμα στην διεύθυνση: DataPrivacyOfficer@deloitte.gr.