Evenemang

General Data Protection Regulation (GDPR)

Praktisk implementering

Den 25 maj 2018 träder dataskyddsförordningen General Data Protection Regulation (GDPR) i kraft och ersätter samtidigt den svenska personuppgiftslagen. Med mindre än ett år kvar att agera på, är det hög tid att sätta igång arbetet och konkretisera vilka åtgärder som behöver genomföras.

Nya EU-regler för personuppgiftsbehandling kommer den 25 maj 2018 att ersätta den nu gällande personuppgiftslagen (PUL). Regelverket finns redan så det är viktigt att redan nu börja arbeta utefter de nya reglerna. Seminariet fokuserar på praktisk implementering av GDPR och företagets ökade mognadsgrad gentemot GDPR

Privacy landskapet har förändrats kraftigt under de senaste åren, med ett ökat fokus på hur personuppgifter samlas in och bearbetas. Med EU:s nya dataskyddsförordning införs ytterligare krav och komplexitet och ett antal nya och skärpta krav på hur vi hanterar personuppgifter. Påföljderna om reglerna inte följs är böter upp till det högre av €20M eller 4 procent av den globala omsättningen.

Föreläsare

Peter Birgersson, senior manager på Risk Advisory. Peter har arbetat åtta år på Deloitte med fokus på IT-säkerhet och IT-revision. Peter är certifierad inom IT, CISSP, CISM och CISA. De regelverk som Peter mest fokuserat på är ISO27000-serien, GDPR.

Kontakt

Har du frågor om GDPR och vad vi kan hjälpa er med är du välkommen att kontakta:

Karin Fahlén, kfahlen@deloitte.se eller Peter Birgersson, pbirgersson@deloitte.se.

Seminarium 25 oktober

25 oktober, kl 10.00 - 11.00

Registrering och kaffe från kl 09.30

Deloittes kontor
Ringvägen 31
Östersund

Anmäl dig senast den 23 oktober