New deloitte brand

Bilgi

Deloitte markası yenileniyor

Bir kurum için markası, tıpkı bir ailenin evi gibi değerlidir. Ne var ki her ikisi de zaman içinde yenilenmeye ihtiyaç duyar.

13 yıl…

Bir ev ortalama 13 yılda yenilenmeye ihtiyaç duyar. Gereksinimler değişir, standartlar yükselir, teknoloji gelişir, yıllar öncesine ait dekorasyon zamanla değişime ihtiyaç duyar.

Aynısı, markalar için de geçerlidir. Bir zamanlar taze ve çarpıcı olan marka kimlikleri, zamanla sıradanlaşır.

 

13 yıl…

Deloitte, markasını en son 13 yıl önce yeniledi. Yıl 2003… Kameralı telefonların bir yenilik olduğu, Apple’ın iTunes’u tanıttığı, Facebook’un var olmadığı bir dönem…

Geçen zaman, 2003’te tanıtılan Deloitte’un “yeşil nokta”sına oldukça cömert davrandı. Deloitte ve onun yuvarlak sembolü zaman içerisinde birlikte gelişti ve büyüdü.  Bugün yeşil noktayı görenlerin akıllarına artık Deloitte geliyor.

Var oluş nedenimiz olan “iz bırakmak”, kurumumuz için güçlü bir zemin oluşturdu. Şimdi ise Deloitte’un marka kimliğine ait tüm unsurlara da aynı prensibi uygulayarak, Deloitte ağı içerisinde bütünsel bakış açısıyla güncel bir kimlik oluşturuyoruz. Yeni marka kimliğimiz, basılı, dijital ya da mobil cihazlarda tek bir marka deneyimi sunacak şekilde tasarlandı.

Deloitte’un yeni marka kimliği, görsel kimliğin ötesine geçiyor ve yazılı ve sözlü, tüm iletişim tonumuzu değiştirmeye odaklanıyor. Bu değişim ise hepimizin, kendine güvenen, net ve insanı merkeze alan, özgün sesimizle konuşmamızı sağlıyor.                                                                                                                                                               

Bundan 13 yıl sonra –hatta 5 yıl sonra bile- hangi teknolojilerin hayatımıza hükmedeceğini tam olarak bilemiyoruz. Bugün için vazgeçilmez olan, yarın için önemini yitirmiş olabiliyor. Fakat eminiz ki varoluş nedenimiz olan ‘iz bırakmak’, bizim işimizde her zaman önemini koruyacak. Marka kimliğimiz ise, Deloitte’un her zaman bir adım önde olmasını sağlayacak şekilde gelecekte de dönüşmeye devam edecek.

Faydalı buldunuz mu?