employee-experience

Perspectives

Talent motiveren 

Omdat motivatie loont

Het is vandaag steeds uitdagender om de juiste medewerkers te vinden, maar daarnaast ook om ze geëngageerd te houden en op lange termijn aan uw organisatie te binden. Daarbij is een goede 'employee experience' van groot belang. Wat is daarbij belangrijk? Hoe houdt u goede medewerkers aan boord? En hoe haalt u inzichten uit het verhaal van vertrekkers?

Pre- en onboarding

Een persoonlijke en vlotte pre- en onboarding verlaagt het uitstroom risico en zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers zich beter voelen bij de start van hun job.

Op maat van uw bedrijf, helpen wij u met een onthaalbeleid dat werkt. Door middel van verschillende tools en workshops zorgt u ervoor dat medewerkers zich vanaf dag 1 betrokken en welkom voelen.
 

Een positief aanwezigheidsbeleid opzetten

Wie zich goed voelt op het werk, is gezonder en productiever. Heel wat zaken kunnen het welbevinden van werknemers bevorderen. Dit versterkt de betrokkenheid, vergroot de retentie en gaat tegelijkertijd absenteïsme tegen.

Hoe kan u dit als werkgever meten? Hoe gaat u om met afwezigheden op vandaag? Wat kost dit uw organisatie? Hoe kan je deze kost beïnvloeden?

We bieden:

  • antwoorden op gedetecteerde pijnpunten via een gesprek;
  • advies over hoe men binnen het wettelijke kader problemen rond absenteïsme kan aanpakken; 
  • maatregelen rond o.a. glijdende uurroosters, thuiswerk enz. vertaald in een correcte policy.

Uitstroombeleid

Het hoort erbij. Medewerkers verlaten op een bepaald punt de onderneming. Inzicht krijgen in de redenen en hun verhaal laten eindigen met een positieve noot is verrijkend en biedt opportuniteiten.

Wij helpen u met:

  • het optimaal voeren van exitgesprekken;
  • begeleiden van medewerkers die het einde van hun loopbaan naderen;
  • coaching rond het voeren van moeilijke gesprekken, zowel voor de bedrijfsleiders als leidinggevende medewerkers.
     

Ontdek onze HR-adviesformules:

Als kmo heeft u soms geen voltijdse HR-functie en al zeker geen voltijdse jurist sociaal recht in dienst. Wij ontzorgen u bij  HR-, sociaaljuridische en payrollvragen.

Ontdek meer hier! 

Did you find this useful?