charts

Solutions

Due diligence

Boekenonderzoek: financiële, juridische, fiscale en sociale analyse 

Ons multidisciplinair team van experten beantwoordt al uw strategische vragen tijdens het volledige due diligence-proces. Dankzij onze analysetools en ons teams van experten uit de sector gaan we na wat de juridische, financiële, fiscale en sociale risico's zijn.

Hoe gaat een due diligence-analyse in zijn werk?

Een aanpak op maat van uw onderneming! We passen onze manier van werken aan de omvang en de activiteit van uw bedrijf aan. Afhankelijk van de sector leveren onze specialisten een analyse op maat. Onze experten zorgen voor een bondige reporting. We concentreren ons op de risicoanalyse en komen meteen ter zake. Onze resultaten worden samengevat in overzichtelijke tabellen.
 

Beoordeling van de risico's

De bedrijfsinformatie wordt volledig doorgelicht met de nadruk op financiële, fiscale, sociale, juridische en milieu-aspecten. Alle beschikbare documentatie over het overnamedoelwit wordt gescreend op onregelmatigheden. Afhankelijk van de prioriteiten van de koper en het profiel van het overnamedoelwit besteden we extra aandacht aan bepaalde aspecten.
 

Type de transaction

De onderzochte aspecten en de mate van detail hangen af van de wensen van de koper en vooral ook van de structuur van een mogelijke transactie. In principe gebeurt er een volledig onderzoek bij een aandelenoverdracht, waarbij alle risico's, rechten en plichten van een bedrijf overgaan op de koper.
 

Proces

Kick-off

De milestones van het proces worden aan beide partijen voorgelegd en de verkoper krijgt een lijst van de vereiste documenten.

Dataroom

Op basis van die lijst wordt een digitale databank opgebouwd met alle relevante gegevens over het overnamedoelwit.

Teamwerk

Speciale teams in elke afdeling analyseren de boekhoudkundige, financiële, juridische en fiscale documenten van het overnamedoelwit. De koper kan ook kiezen voor een due diligence light, waarbij we ons enkel richten op de punten waar hij belang aan hecht.  

Rapport

Wanneer de due diligence is afgerond, bundelen we alle resultaten in een uitgebreid en gedetailleerd rapport. Dat rapport bevat enkel de relevante punten en risico's die tijdens de due diligence aan het licht zijn gekomen, samen met een beoordeling van de risico's, welke maatregelen kunnen worden genomen om ze aan te pakken en welke gevolgen dat heeft voor de essentiële voorwaarden van de transactie.

Contacteer onze experten voor meer info!

Jan Goemaere

Jan Goemaere

Partner, Deloitte Private | M&A & Finance

Jan Goemaere is the responsible partner for a national team of M&A & Finance of about 40 advisors within Deloitte Private | Accountancy & Advisory in Belgium. On top of that, he leads a Deloitte EMEA ... More

Vincent Trevisan

Vincent Trevisan

Partner, Deloitte Private | M&A & Finance

Vincent totalise 30 ans d’expérience en finance, fiscalité et réorganisation d’entreprise de toutes tailles. Par son approche multidisciplinaire et pragmatique, Vincent a toujours la volonté de deveni... More