Article

Poolstok Raamovereenkomst

Wat is de Poolstok Raamovereenkomst?

Voor Poolstok staan bewezen kwaliteit en maatwerk centraal. Daarom heeft Poolstok Deloitte aangesteld als nieuwe partner. De raamovereenkomst heeft als doel Vlaamse openbare organisaties of social profitorganisaties te ondersteunen bij projecten op het vlak van “learning & development (L&D)”. 

Poolstok treedt op als aankoopcentrale, volledig conform de wetgeving op overheidsopdrachten.

Voor wie? Vlaamse steden en gemeenten, OCMW’s, provincies, intercommunales, onderwijsinstellingen, zorginstellingen, politie- en hulpverleningszones en vele andere overheids- of social profitorganisaties.

Looptijd raamovereenkomst: 2019 – 2023

Over Deloitte

Als dé toonaangevende advies- en auditfirma van België biedt Deloitte diensten met toegevoegde waarde op het gebied van consulting en financieel advies, audits, boekhouding, belastingen en juridische zaken. Deloitte is een end-to-end partner in alles wat te maken heeft met vorming en ontwikkeling van mensen en organisaties. Deloitte heeft een gespecialiseerd team dat werkt rond alles wat te maken heeft met Learning en Development.

Welke ondersteuning bieden we?

1. L&D-organisatie-beleid
L&D-advies én implementatie met een focus op  leerstrategie, organisatie model, transformatie, cultuur die leidt tot een duurzame impact.

2. Learning Experience
Ontwikkeling en realiseren van online leren (e-learning), classroom learning, gamification, multimediaproducties,… vanuit een didactisch perspectief.

3. Learning Technology  
L&D-technologiebeleid en Learning Management System (LMS) implementatie: advies en implementatie, incl. LMS design en configuratie, ontwikkeling van apps en ‘mobile learning’ toepassingen. We ondersteunen onder meer: Totara Learn & Cornerstone


Deloitte is een vertrouwde partner voor openbare organisaties of social profitorganisaties. We zijn al actief in tal van projecten rond administratieve vereenvoudiging, het verhogen van de efficiëntie en de effectiviteit, organisatieontwikkeling en het ter beschikking stellen van leermogelijkheden. 

  • Een gepassioneerd team, met de juiste competenties en ervaring
  • Brede ervaring binnen de publieke sector
  • Aandacht voor de specifieke kenmerken en de organisatie van een openbare organisatie of social profitorganisatie
  • Een pragmatische aanpak tijdens projecten
  • Focus op co-creatie en afstemming

Onze Krachtlijnen

1. L&D-organisatiebeleid (leerstrategie en implementatie)

Vanuit een beleidsperspectief helpen we bij het definiëren van uw Learning & Development beleid, en bij de operationalisering ervan. Hierbij zorgen we ervoor dat dit beleid de strategie maximaal ondersteunt, bijdraagt aan de organisatiedoelstellingen, en past binnen de organisatiecultuur.

Vraagstukken waarmee wij helpen:

1.  Definiëren, evalueren en implementeren van een leerstrategie

2.  In kaart brengen van het organisatiemodel en de cultuur van de organisatie

3.  Ondersteunen van de verandering die met de implementatie van de L&D strategie gepaard gaat

2. Learning Experience
(digital of online leren (e-learning) en social learning)

We ontwerpen en ontwikkelen online modules en multimediaproducten voor leren. Een efficiënt en effectief “blended”, digitaal ondersteund leertraject draagt immers bij tot het succes van een leerinitiatief. We hebben een ruime ervaring met het ontwerp van leertrajecten en het concreet uitwerken van specifieke leeroplossingen, incl. e-learning en multimediaproducties.

Vraagstukken waarmee wij helpen:

1.   Ontwerpen en ontwikkelen van online leermodules, gamification, multimediaproducties, …

2.   Uitwerken en begeleiden van classroom learning

3.   Bijdragen aan projecten vanuit een didactisch perspectief

4.   Ondersteuning van eigen medewerkers in het ontwerpen en ontwikkelen van effectieve digitale leeroplossingen

3. Learning Technology (L&D-technologiebeleid en Learning Management System (LMS) implementaties)

Het medium is minstens even belangrijk als de boodschap. Om die reden verbinden onze oplossingen voor leerbeheer werknemers met coaches, collega’s en experten, waardoor ze in staat zijn hun eigen ontwikkeling te beheren. We geloven dat een tool moet passen in een groter technologisch landschap waar elke tool geselecteerd en opgezet is volgens zijn eigen sterktes in een geïntegreerd landschap.

Vraagstukken waarmee wij helpen:

1.   Advies, ontwerp, implementatie ondersteuning en onderhoud van technologische oplossingen, incl. LMS-design en configuratie, ontwikkeling van apps en ‘mobile learning’ toepassingen:

-  Learning content management system

-  Learning management system design en configuratie

-  Learning experience platforms (incl. micro learning, social learning, apps en ‘mobile learning’)

2.   Integratie van onze Learning Management System (LMS) implementaties met andere HR-toepassingen, inspirerende User Experience (UX)-ontwerpen, learning analytics, e-commerce-functionaliteiten en nog veel meer.


Voorbeelden klantencases VRT, Telenet, Ferranti en Ergo: klik hier.

Did you find this useful?