tax and legal alerts

Новини

Звільнення від відповідальності за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних

Інформаційне повідомлення

14 липня 2017 року

13 липня 2017 року Верховна Рада України прийняла Проект Закону № 6684 щодо змін до Податкового кодексу у зв'язку з несанкціонованим втручанням в роботу комп'ютерних мереж платників податків (далі – «Закон»). 

Основні положення Закону:

  • Штрафні санкції за порушення граничних термінів реєстрації податкових накладних та акцизних накладних (далі - «ПН» і «АН») та/або розрахунків коригування ПН і АН, складених за період з 01 червня 2017 року по 30 червня 2017 року, не застосовуються до платника податків при реєстрації таких ПН і АН не пізніше 31 липня 2017 року. Такі ПН і АН будуть вважатися своєчасно зареєстрованими.
  • У разі втрати або пошкодження інформації (в т. ч. інформації, яка міститься в базах даних обліку платників податків) внаслідок несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерних мереж і за наявності документів, що підтверджують ці події, платник податків протягом 10 днів з моменту набрання чинності Законом зобов'язаний письмово повідомити про це ДФС за місцем обліку у порядку, встановленому для подання податкової звітності. У разі неможливості проведення перевірки платника податків, терміни проведення таких перевірок переносяться до дати відновлення такої інформації, але не пізніше 31 грудня 2017 року.

Також Законом передбачено звільнення від санкцій за несвоєчасну сплату податкових зобов'язань, узгоджених до 30 червня 2017 року у разі, якщо затримка сплати таких зобов'язань не буде перевищувати 30 календарних днів з дня закінчення строків сплати.

Закон передано на підпис Президенту України, він набере чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування.

Чи була корисною ця інформація?